Sunt foarte comestibile, dar mai intai trebuie sa le amesteci cu sare, sa le pui la borcan pana intra sarea in ele, apoi cam la 10 zile le poti prepara
modul de prep al icrelor nu este fff greu, dar trebuie multa atentie pentru a nu le taia, dar chiar daca le-ai taiat, le poti drege cu apa rece, s-au astepti pana iese uleiul la suprafata, apoi il scurgi, si le iei din nou la frecat, ulei pui atat cat vrei tu sa le faci de pufoase, pentru ca pe masura ce freci ele cresc, pentru mai multe detalii cauti si tu pe googlepapa
Icrele sunt comestibile, le poti prajii sau pentru a prepara icrele de peste avem nevoie de: icre de peste lei, apa minerala, lamaie si putina ceapa tocata marunt si sare. Se poate adauga si miez de paine, gris fiert, dar noi nu ne complicam.crele spalate si curatate se freaca cu sare intr-un castron, se lasa 24 de ore la rece. Se scot de la frigider si se amesteca treptat cu uleiul si la sfarsit cu sucul de lamaie. Dupa ce se obtine o pasta se amesteca cu ceapa rasa. Acum cum doriti, puneti o cantitate mai mare de ulei si veti obtine cantitate mai mare de compozitie dar este in detrimentul cantitatii de icre din compozitie. Daca compozitia a iesit prea compacta se poate adauga si un strop de apa minerala.
Pentru o cantitate de icre ½ dintr-un borcan de 400g (nu am cantar), am folosit ½ litrii ulei, 1 lamaie mare si 1 ceapa medie.
In cazul nefericit in care se taie compozitia, aceasta se repara astfel: se scot intr-un castron 2 linguri de compozitie de icre batute cu ulei si se amesteca cu zeama de lamaie. Treptat se mai adauga din icrele taiate si se amesteca pana se reia consistenta amestecului. Asa procedam pana reparam toata compozitia. In mod normal daca nu se taie compozitie pe parcurs, zeama de lamaie se pune la sfarsit.
Daca salata se pregateste pentru un timp mai indelungat, atunci se adauga ceapa numai in cantitatea salatei care se consuma.
Daca vreti sa va complicati, sau sa testati, dupa ce se scot icrele date la sare de la rece, se amesteca treptat cu uleiul si sucul de lamaie. La sfarsit se amesteca cu miezul de paine inmuiat in apa si stors si se adauga ceapa. Sau de preferat cu grisul fiert in prealabil si racit.
crocozety întreabă: