1. Foloseste bicarbonat, amidon, faina sau pudra de talc. Aplica pudra din plin direct pe pata cu pricina si las-o sa actioneze timp de 5-10 minute pentru ca ea sa absoarba grasimea. Indeparteaza pudra ramasa cu o pensula sau pur si simplu scutura materialul care a fost patat. Aplica pe acelasi loc putin detergent lichid special pentru pete si lasa-l sa actioneze inca 5 minute. Clateste cu apa calda din abundenta. Daca pata nu a disparut de tot, repeta procedeul.
2. Daca se intampla sa ai creta alba prin casa, foloseste-o cu incredere. Foloseste creta pentru a acoperi toata zona patata si lasa-o sa actioneze minimum 5 minute. Dupa ce au trecut cele cinci minute, baga materialul patat direct in masina de spalat. Poti folosi acest truc si pentru a scapa de cele mai frecvente pete de murdarie de pe haine (cum ar fi cele din zona coatelor, a incheieturilor sau a gulerului).
3. Aplica detergent de vase direct pe pata. Daca folosesti detergent de vase colorat, ai grija sa-l diluezi inainte cu putina apa pentru a nu colora materialul patat cu ulei. Lasa detergentul sa actioneze 2-3 minute si apoi freaca locul patat cu o periuta (poti folosi chiar si o periuta de dinti mai veche). Fa un amestec de doua treimi apa cu o treime de otet si clateste materialul cu lichidul obtinut si apoi cu apa din abundenta. In final, baga materialul textil pe care l-ai patat (haine, fata de masa etc.) si la masina de spalat.
Exista pe la orice hipermarket, sticlute de la Dr. Beckmann pentru orice categorie pentru scos petele de pe haine http://3.bp.blogspot.com/......Bpete1.jpg, respecti instructiunile.
Am avut o haina de iarna din fas care mi s-a murdarit cu ulei de la motor si cu solutia de la Beckmann mi-a iesit la 2 aplicari date. Iti recomand acest produs.
Buna,poti folosi cu cea mai mare incredere Fairy de vase, pe locul patat. Apoi spalat normal, mult succes!
LisaJulie întreabă: