Nu am reteta, dar am mancat mai demult o prajitura foarte buna. Era ceva de genul: pandispan simplu copt in tava mare a cuptorului. Deasupra era o crema din branza amestecata cu zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie. Crema asta se punea peste pandispan, cand acesta era deja copt si racit. Iar peste crema se bune o budinca de vanilie, dar in loc sa se puna apa sau lapte ( depinde ce este scris pe plic), se pune Fanta ca si lichid. Cand budinca a fost preparata rebuie pusa imediat peste pandispanul cu crema. se intinde uniform. Este foarte buna si are un aspect foarte frumos pentru ca budinca de deasupra va avea un portocaliu transparent, se serveste rece.
Ai aici tot ce-ti trebuie :)
http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/prajituracufanta/index.html
Prajitura cu Fanta si branza
Ingrediente
Cantitatile sunt pentru o tava de 26 cm × 32 cm.
Blat:
6 oua
4 linguri faina
6 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
90 ml ulei
Crema 1:
500 g branza de vaci
200 g zahar pudra
250 g unt
Crema 2:
2 budinci de vanilie
1 l Fanta
3-4 linguri de zahar
Mod de preparare
Blatul:1.Se da drumul la cuptor la 180°C. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt. Se tapeteaza o tava de 26 cm × 32 cm sau se pune hartie de copt. Ouale, de la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma. Se adauga galbenusurile sparte si faina cernuta. Se amesteca de cateva ori de jos in sus cu o spatula. Se pune uleiul in etape si se amesteca pana la omogenizare avandu-se grija sa iasa aerul din albusuri.2.Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul e facut la mijloc. Daca scobtioarea iese curata inseamna ca e facut. Se scoate din tava si se lasa la racit.3.Branza de vaci se amesteca cu mixerul pentru a se faramita. Untul de la temperatura camerei se adauga si se amesteca, fie cu mixerul, fie in robotul de bucatarie. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana amestecul capata aspect de pasta. Daca doriti puteti pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se gusta pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugati zahar. Acest lucru depinde de calitatea si prospetimea branzei de vaci.4.In tava in care s-a copt blatul se asambleaza prajitura. Se pune blatul cu fundul in sus peste care se pune crema de branza. Se intinde uniform cu o spatula. Se acopera si se da la frigider cateva ore.5.Se fac budincile de vanilie conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Aveti grija sa nu o turnati toata in acelasi loc ca sa nu faceti gaura. Se da la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi in patrate sau romburi. Se serveste rece.
Croampa întreabă:
DaciaRomania întreabă: