Torrijas : Felii de paine groase, le dai prin lapte cu zahar, le dai prin ou, le prajesti, le dai cu miere. Foarte bune.
3 mere, zahar, dulceata de visine.se extrage miezul de la mere,se curata coaja merelor si se taie rondele nu prea groase,separat se topeste zaharul pana se face caramel, se tavalesc rondelele de mere prin zaharul topit, se scot pe o farfurie si se adauga peste ele dulceata de visine dupa pofta.bafta si pofta buna.
Reteta crema de zahar ars
Ingrediente:
6 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1 zahar vanilat
Mod de preparare
Cele 3 linguri de zahar se pun intr-o cratita la foc mic, la caramelizat. Cand incepe sa se topeasca si incepe sa capete culoare aramie, se rasuceste cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform fundul si peretii cratitei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas larg se amesteca cu mixerul ouale, laptele, 200 g zahar, pliculetul de zahar vanilat, pana se uniformizeaza compozitia. Apoi se toarna peste cratita cu zaharul ars racit.
Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Pentru ca sa obtineti crema de zahar ars cea mai fina, vasul il puteti scufunda intr-o cratita mai mare, plina de apa, pentru ca, crema dumneavoastra sa fiarba la bain-marie.
Se serveste rece, de la frigider.
Crema de zahar ars e buna. dar necesita mult timp si prea multa bataie de cap. In schimb, desertul propus de blackart pare usor si rapid. mai sunt multe de acest gen?