| orhidee a întrebat:

Ce racoritoare de vara imi recomandati? Cum se prepara?

5 răspunsuri:
| Siracuzia a răspuns:

Buna!
Uite aici retete cu coktailuri non-alcoolice, sper sa incerci, o sa iti placa.

http://gastronomie.ele.ro/Cocktailuri_non_alcoolice_--rc74.html

| Miruuuuu a răspuns:

Gheata este obligatorie ca doar e vara.
Eu iti recomand combinatia de fructe si gheata.
Pepene rosu,capsuni, piersici, caise. Yam laughing
Doar un blender iti trebuie happy

| KimmyNaNa a răspuns:

Limonada

Ingrediente
250 ml suc proaspat de lamaie si lime (3 lamai + 1 lime )
200 gr zahar
1 litru apa plata (4 cani)
250 ml apa minerala carbogazoasa (1 cana)
10 frunze menta
cuburi de gheata
Pentru decor
2 felii lamaie
3 felii lime
frunze menta
Preparare
Intr-o craticioara punem zaharul cu 250 ml apa plata la fiert, la foc mic. Fierbem, amestecand des, pana se dizolva complet zaharul. Lasam siropul sa se racoreasca pana facem urmatoarele operatii.
Razuim coaja de la 1 lamaie si 1 lime. O punem intr-o carafa de 1.5 l.
Stoarcem suc de lamaie si lime pana obtinem 250 ml. Punem putin suc in blender cu frunzele de menta si mixam bine pana frunzele sunt maruntite fin. Turnam sucul cu menta si restul de suc in carafa.
* daca nu doriti sa aveti frunze de menta in limonada, turnati sucul mixat cu menta printr-o sita fina de ceai
Adaugam jumatate din sirop si restul de apa plata (750 ml/3 cani). Amestecam totul bine. Gustam si daca dorim mai dulce adaugam treptat si restul de sirop.
* eu am ramas la 1/2 din sirop, fiindca ne place mai acrisoara
Adaugam feliile de lamaie si lime pentru decor si dam carafa la frigider.
In momentul servirii adaugam in carafa apa minerala, cuburi de gheata si decoram cu frunze de menta.
* daca credeti ca nu veti consuma toata carafa o data, adaugati cuburile de gheata doar in pahar, nu in carafa, ca sa nu se "lungeasca" limonada

Sangria

Ingrediente
1 litru vin rosu ( demisec)
3 linguri rom (sau cateva linguri de coniac)
3 linguri lichior de portocale (Cointreau )
3 portocale
1 lamaie
1 lime
2-4 linguri zahar (dupa gust)
1 baton scortisoara
alte fructe (caise, piersici am pus eu, dar se pot folosi capsuni, zmeura, mere, struguri, ananas etc)
Portii: 4
Preparare
Daca citricele nu sunt bio puneti-le intr-o oala cu apa fierbinte pentru 10 minute. Apoi le spalati cu ceva aspru sub jet de apa calda.
Amestecati vinul cu zaharul, romul (sau coniacul), lichiorul de portocale si sucul de la 2 portocale. Adaugati restul de fructe taiate felii si batonul de scortisoara.
Lasati minim 4 ore la frigider si serviti rece. Consumati pana a doua zi, altfel devine amarui de la coaja citricelor.

Bautura racoritoare din pepene rosu, capsuni si banane

Ingrediente
500 gr pulpa de pepene rosu
20 capsuni (aprox 300 gr)
1 banana coapta
1 lingura zahar
1 esenta vanilie
Portii: 5
Preparare
Se curata pulpa pepenelui de samburi si se taie cuburi. Se pune in blender.
Se pun peste el capsunile curatate de codite, banana rupta bucati, zaharul si esenta.
Se adauga 1/2 cana apa foarte rece si se mixeaza bine.
Se serveste cu gheata in pahare ornate cu zahar (treceti gura paharelor prin zeama de lamaie si apoi prin zahar).

Bautura de fructe citrice

Ingrediente
1 buc. portocala
1/2 buc. lamiie
250 ml apa(minerala sau plata)
1 1/2 lingura zahar
Preparare
Se dizolva zaharul in apa, apoi se amesteca cu sucul de lamiie si feliile de portocala. Se serveste rece.

| gabipower a răspuns:

Inghetata de casa ingrediente:2 galbenusuri de ou, zahar si zahar vanilat si un fruc se amesteca si se baga la congelator si este foarte buna o stiu de la un prietenwinking

| orhidee explică:

Mersi de raspuns.astept si altele big grin