Crochete de cartofi
Cartofii fierti si curatati se zdrobesc si se amesteca pana se obtine un piure foarte fin. Se adauga sare, cateva galbenusuri, albusurile batute spuma si 1-2 linguri de faina. Se ia cu lingura din amestecul pregatit si se prajesc crochete in untura incinsa.
Prajitura cocomac
Crema: 8 galbenusuri se freaca cu 300 gr de zahar, 2 plicuri de ness, 150 ml lapte si se fierbe pe aburi. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu 300 gr de margarina RAMA. Deasupra se orneaza cu ciocolata rasa.
Blatul: 8 albusuri se bat cu 200 gr zahar, 2 linguri faina, 1 praf copt, 50 gr de mac, 150 gr de nuca de cocos. Cand este batuta se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Foaie dobos: 2 oua, 2 linguri apa, 4 linguri zahar, 4 linguri faina. Se bate si se pune la cuptor.
http://www.retete-usoare.ro/poze_retete/04eff332b73.jpg
Pricomigdale
Ingrediente:
3 albusuri
100g migdale
15 g alune
175g zahar
50g faina
coaja rasa de la o portocala
Mod de preparare:
Incepi pregatirea lor astfel: bati spuma albusurile, dupa care amesteci usor cu migdalele si nucila sfaramate, cu zaharul si cu coaja de portocala. In ploaie, adaugi faina si incorporezi.
Cu palmele ude modeleaza globulete din aluat pe care le asezi intr-o tava tapetata cu hartie cerata. Coace-le la cuptor la foc moderat. Pricomigdalele sunt gata.
Tort cu mac
O reteta frantuzeasca, dar usor de facut. Aspectul lui este cu totul special.
Ingrediente:
Pentru blat: 10 oua, zece linguri de zahar, 100 grame seminte de mac, un praf de copt, cinci linguri de faina, trei linguri de pesmet, coaja de lamaie, doua linguri de suc de lamaie.
Pentru crema: 200 grame unt, o cana de lapte, zece linguri de zahar, trei linguri de faina, sucul de la o portocala si de la o lamaie, coaja de la o lamaie si de la o portocala, 100 grame nuca macinata (sau alune).
Preparare:
- Separa galbenusurile de albus. Freaca-le cu zahar pana se fac spuma. Adauga sucul de lamaie, faina, pesmetul, semintele de mac, praful de copt, coaja de lamaie, un praf de sare si amesteca. Adauga albusurile batute spuma si omogenizeaza incet, ca sa nu se lase blatul.
- Coace-l intr-o tava cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu faina, la foc potrivit, circa 40 de minute.
- Pune intr-o cratita faina, pentru crema, laptele si zaharul. Omogenizeaza bine si pune pe foc 10 minute amestecand pana se leaga foarte bine. Lasa sa se raceasca si adauga sucurile de lamaie si portocala, plus cojile rase.
- Freaca untul spuma si adauga incet cate o lingura din crema fiarta. Amesteca incet, pana pui toata crema fiarta. In caz ca vrei o varianta mai acrisoara, mai poti adauga suc de lamaie, incet. Crema suporta fara probleme. La final, adauga nuca macinata. Lasa la rece.
- Taie blatul in doua, umple-l cu jumatate din crema. Monteaza tortul. Adaga restul de crema. Orneaza-l!
Tortul este foarte bun neinsiropat, dar daca vrei il poti insiropa cu un sirop facut din 100 ml apa, trei-patru linguri de zahar si coaja de lamaie. Poti adauga sirop de fructe de padure sau capsuni. Orneaza tortul cu seminte de mac!
Smoothie cu fructe de pădure
Mod de preparare:
Iaurtul, fructele şi mierea se pun în blender şi se mixează pentru 5 minute. Dacă vreţi să transformaţi acest smoothie într-o gustare, puteţi adăuga şi cereale înainte să mixaţi conţinutul.
Ingrediente
- 300 gr fructe de pădure (în perioada asta poţi folosi fructe proaspete)
- 250 ml iaurt
- 1 lingură de miere
Reţeta lui Jamie Oliver: Budincă de spaghete cu brânză sărată
Dificultate: medie
Ingrediente
600 ml smântână
4 ouă mari
100 grame de telemea veche rasă
100 grame brânză de capră
un castron potrivit de spanac proaspăt tocat
1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
100 grame de roşii tocate
400 grame spaghete fierte
cateva crenguţe de salvie
un cubuleţ de unt
Mod de preparare
Într-un castron de bat smântâna şi ouălele cu un praf de sare şi piper. Apoi se adaugă brânza, spanacul, ardeiul iute, roşiile şi spaghetele fierte. În paralel se topeşte untul, tapetându-se în acelaşi timp tigaia care va fi folosită în cuptor. În aceasta se toarnă amestecul preparat mai devreme, pentru ca mai apoi să fie introdusă la cuptor, unde se lasă până când compoziţia capătă o crustă crocantă pe deasupra. Cu puţin timp înainte să-i stingeţi focul de tot, presăraţi pe deasupra frunzele de salvie date prin ulei de măsline şi lăsaţi-le 5 minute la cuptor.
Poftă bună!
Georgy78 întreabă: