| Lydia28 a întrebat:

Buna!
Cine imi da cea mai rapida reteta de prajitura, la care sa nu se foloseasca multe oua, are de la mine FUNDITA!
Multumesc Anticipat!

Răspuns Câştigător
| JockerStoica a răspuns:

Prajitura de piscoturi cu budinca: ai nevoie de o tava intinsa asezi pe ea piscoturi, ai nevoie de budinca de ciocolata si vanilie, faci budinca si o asezi peste piscoturi apoi pui iar piscoturi peste budinca si pui iar budinca peste apoi iarasi acoperi cu piscoturi si acoperi cu frisca Hulala apoi poti rade ciocolata peste si trebuie sa stea la frigider cel putin 3ore (am uitat sa-ti zic ca piscoturile trebuie inmuiate in lapte inainte sa le intinzi pe tava Sorry) Pofta Buna!

9 răspunsuri:
| Gabrielaa90 a răspuns:

Tiramisú-ai nevoie de doar 3 oua.
500 g mascarpone
400 g piscoturi
250 ml espresso sau cafea tare
3 linguri zahar pudra
3 oua
o lingura cacao
3 lingurite amaretto sau o lingurita esenta migdale

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
CHEC CU 1 OU
1 ou, 100 ml. lapte, 200 gr. zahar, 150 ml. ulei, 1 pachet praf de copt, 1 lingurita cu varf scortisoara, 380 gr. faina.
Oul, zaharul, laptele, uleiul se pun la gramada.
Se mixeaza foarte bine pana se albeste compozitia, se adauga cate putin din faina amestecata cu praf de copt.
Trebuie sa mixam bine, o sa iasa un aluat mai dens.
Mai mult de 3 sferturi din aluat se pune intr-o tava de chec unsa si tapetata.
Aluatul ramas se mixeaza cu scortisoara.
Aluatul cu scortisoara se intinde cu o lingura, spatula, prin aluatul alb.
Se baga checul la cuptor, 40 - 50 min ( sau pana trece proba scobitorii).
Cu mare placere!
Te pup!

| Teresa9990 a răspuns:

Chec
Ingrediente:
2 oua
12 linguri zahar
12 linguri faina
12 linguri ulei
12 lincuri apa(sau lapte)
1 pref de copt
zahar vanila
2 linguri cacao
se poate folosi si ciocolata sau rahat

Mod de preparare:
Se separa cele 2 oua.
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa ( sau laptele) si uleiul. Se amesteca albusurile cu galbenusurile si cu faina.Se pune apoi praful de copt si se incorporeaza. Tava este tapetata cu ulei su faina sau cu hartie de copt si cuptorul este preincalzit. Se toarna compozitia intr-o forma de chec mare sau in 2 de chec mici, dar se opreste cam 3 -4 linguri din compozitie si se amesteca cu caco. Acest amestec se pune pe deasupra ( inainte de a pune aceasta compozitie se poate adauga si ciocolata taiata marunt, rahat sau stafide). Se lasa la cuptor circa 20-25 min. Pofta buna!

| мαяijüαηα a răspuns:

Http://retete-prajituri.lalena.ro/ uite aici multe bunatati::X:X:

| RaluckSakura a răspuns:

Timp de pregatire: 15 minuteTimp de coacere: 1 oraTimp total: 1 ora si 15 minuteTava de 36×12 cm. Portii: 24Ingrediente:

200 de grame de unt
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
3 oua mari
300 de ml. de lapte
50 de grame de cacao
500 de grame de faina
1 plic de praf de copt

Prepararetongueentru ca prepararea dureaza foarte putin, cuptorul se aprinde de la inceput si se fixeaza la 180 de grade Celsius.Se mixeaza untul moale (la temperatura camerei) cu 200 de grame de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilattonguereparare Chec - cea mai usoara reteta 1Nu e necesar ca zaharul sa se dizolve in masa de unt, doar sa se obtina o compozitie cremoasa.Se adauga 1 ou intregtonguereparare Chec - cea mai usoara reteta 2Se mixeaza rapid, pana la incorporarea oului in unt si se adauga urmatoarele oua, pe rand, mixand dupa fiecare. (Daca se intampla ca amestecul din bol sa aiba un aspect de crema taiata, nu va ingrijorati: checul va fi la fel de reusit, l-am facut de sute de ori si am avut parte de tot felul de experiente. ) Se obtine o crema bogatatonguereparare Chec - cea mai usoara reteta 3Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie cate o lingura, alternand cu 250 de ml. de lapte turnat cate putin si amestecand cu grija (ca sa nu imprastiati faina peste tot tongue ). Se obtine un aluat fluid, dar destul de dens, daca vi se pare prea tare puteti sa mai adaugati 3-4 linguri de lapte (cat e nevoie) pana la obtinerea unei compozitii vascoasetonguereparare Chec - cea mai usoara reteta 4Se toarna 2/3 din compozitie intr-o forma de chec mare, a mea are 36/12 cm (daca aveti forme mai mici faceti doua checuri, altfel riscati sa se reverse in cuptor), captusita cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu fainatonguereparare Chec - cea mai usoara reteta 5Treimea de aluat ramasa se omogenizeaza cu cacaua amestecata in prealabil cu cele 50 de grame de zahar ramase si cei 50 de ml. de lapte pastrati, apoi se toarna in forma, peste aluatul cu vanilietonguereparare Chec - cea mai usoara reteta 6Cu ajutorul unei furculite, se adanceste aluatul cu cacao in cel de vanilie si se roteste in interiorul formei, pentru obtinerea efectului marmorattonguereparare Chec - cea mai usoara reteta 7Se introduce forma in cuptor si coace la 175 de grade Celsius timp de 50-60 de minute, relevant fiind clasicul test al scobitorii care, introdusa in chec, trebuie sa iasa curata atunci cand checul este copt. In niciun caz, nu deschideti usa cuptorului in primele 30-35 de minute. Daca vi se pare ca se rumeneste checul prea tare fara a fi copt in interior (ceea ce va da de stire scobitoarea) reduceti focul la 165 de grade, acoperiti checul cu o coala de hartie de copt umezita si continuati coacerea pana e gata.Preparare Chec - cea mai usoara reteta 8Checul copt se rastoarna, cu tot cu forma, pe o parte (pe partea cea mai lunga, desigur tongue ) si se lasa in aceasta pozitie pana se raceste, pentru a evita "lasarea" aluatului. Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar praf sau se acopera cu o glazuratonguereparare Chec - cea mai usoara reteta 9Se taie in felii si se serveste simplu sau alaturi de cafea, un pahar cu lapte etc.tonguereparare Chec - cea mai usoara reteta 10

Edit:1. reteta nu este creata de mine, e o reteta nemteasca, probata de mine de cateva sute de ori si de milioane de nemti acasa la ei

2. am indicat o anumita temperatura de coacere; daca va stiti cuptorul cu nabadai, dati focul mai mic (165) si prelungiti timpul de coacere, eventual acoperiti cu o coala de hartie de copt umezita ca sa nu se arda deasupra

3. daca va iese scobitoarea curata (folositi una lunga, pentru frigarui, sa ajunga pana in fundul formei) sigur este copt

4. cu toate ca este copt, verificat cu scobitoarea, aveti toate sansele sa il stricati asa incat sa para in interior cleios daca nu tineti seama de procedeul de racire culcat pe o parte deasupra unui gratar.Chec.Pofta Buna!