4 plicuri gelatina granulata (5 gr), se inmoaie intr-un pahar cu apa rece cu o ora inainte.
1 plic frisca
5 oua
2 banane ( compot ananas-stafide )
300 gr zahar
8-9 piscoturi
4 linguri faina
300 ml lapte
Se amesteca galbenusurile cu zahar, apoi 4 linguri faina si 300 ml lapte.
Se pune pe foc pentru a se ingrosa putin, se adauga gelatina pe urma se mai fierbe putin dupa care se lasa pentru a se racii (dar sa nu se raceasca prea tare!).
Se aseaza intr-o tava un rand de crema un rand de piscoturi inmuiate in sirop, un rand de banane si stafide apoi iarasi crema.
Se pune in frigider pana a 2-a zi, cand se scoate din frigider se incalzeste putin tava ca tortul sa iese. Deasupra se pune frisca.
Pofta buna!
Foarte buna intrebarea, voi urmarii aceasta intrebare pentru ca si pe mine ma intereseaza aceasta reteta.
CodrinValentin întreabă: