Uite aici :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/galuste-cu-gris.html
si daca vrei sa fii sigura ca iti ies pufoase pune un varf de cutit de bicarbonat alimentar in compozitie.
Am incercat si cu putin bicarbonat dar mi se pare ca le schimba gustul, au iesit asa cu o tenta de acru si nu mi-au placut. mersi pentru linkul de mai sus
Incearca ca dupa ce faci compozitia sa o lasi un sfert de ora sa dospeasca, apoi sa le pui in supa.
si pune-le separat la fiert int-un alt vas cu apa,apoi pune-le in supa.
incearca intai una,vezi cum iese, daca mai trebuie gris, etc.
spor la treaba!
Mersi mult
Cu placere!
Salut!
Reteta de la mama de acasa, ii ies mereu foarte bune!
1 singur ou batut foarte bine, in care adaugi un varf de cutit praf de copt, iar dupa aceea torni gris in ploaie pana ajunge la o consistenta ca e unei smantani putin fluide. Nu ai cum sa gresesti! Nu se lasa nimic la dospit, la asteptat la la la... Cum este gata cum o poti pune in ciorbita! Mamei ii ies niste galuste pufoase, moi, galbioare si gustoase!
In speranta ca ti-am putut fi de ajutor iti doresc pofta buna!
Retetele sunt la fel toate, secretu' consta cum le faci.Adica amesteci Foarte bine ouale ca si cum le-ai bate pentru omleta sa zicem 4-5, apoi torni in "ploaie"(cernut), putin cate putin grisul si amesteci prin frecare in mod permanent.astfel in cat sa se incorporeze treptat.Cu Rabdare!Se toarna gris pana are consistenta de branza cu smantana sau mamaliguta moale adica trebuie sa arate ca ele. Daca ai pus prea mult gris mai diluezi cu cte un strop de apa calda putin cate putin.Se pun galustele in supa care clocoteste, dar dai focul la mediu spre mic.Lingurita se moaie intr-o cana cu apa rece apoi se ia compozitie si se scufunda in supa fierbinte.Se desprind singure.Mult noroc. Poti adauga patrunjet verde taiat la sfarsit:*[Funda?]
Se bat albusurile separate spuma, apoi se adauga galbenusurile si se incorporeaza grisul cu o lingura de lemn de sus in jos foarte usor. Se lasa 10 min apoi se fac galustele. dupa terminarea lor se adauga o cana de apa rece ( la o oala normala) sa stea din fiert, timp in care ele se umfla.apa se toarna dupa terminarea lor de facut apoi se lasa in continuare sa se fiarba. o zii buna! ( este reteta de bucatareasa a mamei mele, in niciun caz a mea ca eu mai am de invatat)!
LisaJulie întreabă: