Http://www.lalena.ro/6-reteta-Aluat-de-pizza-clasic.html
http://www.cevabun.ro/aluat-de-pizza/
http://www.teoskitchen.ro/2010/06/pizza-cu-blat-super-pufos.html
http://delly.garbo.ro/......pizza.html
http://www.all-food.ro/2010/03/15/aluat-de-pizza-pufos/
http://bucataria.realitatea.net/retete/889/aluat-de-pizza
http://www.gustos.ro/retete-culinare/aluat-de-pizza.html
@ingerinfrant -
Faptul că m-ai trecut în lista „Utilizatori Ignorati" NU te „scuteşte" de a primi răspunsul meu la „ifosele" tale – am dreptul la replică!
Da, ce să-ţi spun, lipsa ta de respect NU mă mai miră şi „mă lasă rece"...
Oricum, NU este prima dată când te văd că NU indici SURSA de copy & paste – deci, aşa zisele tale „motive" sunt INACCEPTABILE!
Te-am mai „atenţionat" prieteneşte pentru faptul că unele reţete erau copiate FĂRĂ a indica SURSA şi am indicat-o eu în locul tău, în speranţa că, POATE, nu şti Regulamentul şi vei „învăţa" ceva ( şi te vei corecta ) – dar văd că totul e în zadar...
Faptul că faci pe „victima" NU mă impresionează deloc – TOŢI de pe acest site avem OBLIGAŢIA să respectăm Regulamentul TPU – iar TU îl ÎNCALCI ( în mod repetat ) cu neruşinare!
Ai NOROC că eu NU sunt genul care să umblu cu „RAPORTĂRI" – dacă te-aş fi raportat de câteva ori pentru neindicarea sursei ai fi fost SUSPENDATĂ pentru nerespectarea Regulamentului!
Eu doar te-am „atenţionat colegial" de vreo 2 ori deoarece s-a întâmplat să răspund după ce ai răspuns tu, la categoria „Gastronomie" şi am observat că reţetele copiate de tine NU aveau indicată SURSA!
Dar nu-ţi fă probleme că se va găsi unul/una care să-ţi raporteze răspunsurile şi când vei fi suspendată să NU te mai miri de ce...
Apoi, spre ştiinţa ta n-ai decât să-mi „verifici" răspunsurile şi vei CONSTATA că în momentul în care am dat copy & paste la un text ( NU la tot răspunsul, ca la tine ) am INDICAT şi site-ul SURSĂ ( de unde s-a copiat acel pasaj )!
Din acest punct de vedere am tot dreptul să mă consider un „sfânt" ( cum zici tu ) – cu toate că NU asta era intenţia mea!
„e treaba mea ce fac aici, ok?
Care-i problema, nu inteleg?"
E „treaba ta ce faci aici" atât timp cât RESPECŢI Regulamentul TPU – în caz contrar devine treaba tuturor!
Ca să te EDIFICI poţi să studiezi şi :
http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii
http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente
Sper că vei învăţa să te „comporţi" adecvat pe acest site.
Toate cele bune.
Buna!
ALUAT DE PIZZA
Reteta pe care eu o voi scrie e in stil italian, scrisa de mama mea care e plecata in Italia.
O cana si jumatate de apa calduta, 20 g drojdie normala (nu uscata), 3 si 3/4 cani de faina alba, o lingurita si jumatate de sare, un sfert de cana de ulei de masline (prefarabil extra-virgin), o lingurita de usturoi.
Sfarama drodjia in o cana si jumatate de apa calduta, amesteca si lasa deoparte. Amesteca faina si sarea intr-un bol. Adauga uleiul de masline si amestecul de apa si drojdie. Poti adauga si usturoiul acum. Framanta si amesteca pana cand obtii o bila de aluat. Continua sa framanti aluatul de o suprafata plata, presarata cu faina, intre 5-10 minute.
Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acopera si lasa sa creasca timp de 90 de minute -2 ore pana cand aluatul si-a dublat dimensiunile. Rastoarna-l pe suprafata de lucru si imparte aluatul in 2 (pentru 2 pizza mari) sau in 4 (pentru 4 pizza de o persoana).
Ruleaza fiecare sectiune si formeaza un cerc, aplatizeaza-l cu mana (nu folosi un sucitor) si pune-l pe o suprafata plata, acoperindu-l usor. Lasa sa creasca timp de 30 de minute. Cu mana, trage de aluat si da-i forma finala dorita. Italienii evita sa foloseasca un sucitor deoarece scoate aerul din aluat si astfel se pierde din consistenta si savoarea autentica a unui aluat de pizza italian.
Te pup!
DAAA, "mama ta" - sunt convins...
AUTOR : Radu Mihai
SURSA de copy & paste : http://ro.scribd.com/doc/86665679/Ingrediente-Pizza
NU este o "problemă" că a dat copy & paste ( acest lucru este PERMIS de Regulamentul TPU ) - problema este că suntem OBLIGAŢI să menţionăm SURSA de unde s-a copiat, altfel se ÎNCALCĂ drepturile de autor!
Lucru pe care, în acest caz l-a făcut INTENŢIONAT, menţionând că mama ei a scris acea reţetă ( pentru a "impresiona" ) - când este EVIDENT că a copiat-o de la linkul pe care l-am arătat mai sus!
Acum fiecare face ce-l duce capul...
Dar să MINŢI cu o aşa neruşinare doar pentru o amărâtă de fundiţă mi se pare exagerat.
Toate cele bune.
Buna!
Da... sigur, te pomenesti ca dragii de voi n-ati copiat de cand sunteti aici pe site absolut nimic,"sfintii" de voi,ce sa spun.
Auzi nu te mai crede atat de sfant,e treaba mea ce fac aici,ok?
Care-i problema, nu inteleg?
Aceasta reteta a fost scrisa de mama mea,ea a vazut-o pe respectivul site si a scris-o in caietul ei, ma rog in care isi mai scrie fel si fel de retete.
De acolo, eu m-am apucat si am scris-o cu manuta mea, sa stii, asa ca nu mai comenta aiurea, ai inteles?!
Ia uite draga la ei!
Ingerinfrant, minţi cu atâta neruşinare...
"...e treaba mea ce fac aici, ok?
Care-i problema, nu inteleg?"
Ia roag-o pe Legiuitoarea (dacă tot o imiţi) să-ţi explice cum stă treaba cu furtul intelectual şi drepturile de autor.
Măcar de nu ai veni cu nişte scuze penibile şi o atitudine plină de ifose, impertinenţă şi neruşinare...
Ţine minte, un text ce nu vine din căpuşorul tău, ce nu-ţi aparţine, trebuie luat în ghilimele. Măcar atât!
Şi dacă tot precizezi sursa, precizează una corectă!
Că aşa poate mâine-poimâine o să auzim că "Luceafărul" a fost scris de bunica ta.
Tu esti Ponta undercover?
Nigga,is you on crack?
Referitor la reteta de mai sus ti-as recomanda sa intinzi aluatul cu mana si nu cu sucitorul, astfel blatul de pizza va fi mai aerisit.
LisaJulie întreabă: