Tort diplomat
- 4 pachetele gelatina de 10 gr Dr Oetker
- 1 cutie compot ananas
- 1 cutie cokteli de fructe
- 1 portocala
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 1/2 kg frisca "HULALA"
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si coktail si se lasa sa se intareasca (daca e pusa langa o sursa de caldura se intareste in max 3 ore) Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pentrut ornat. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pentru ca altfel nu se va omogeniza). Peste aceasta compozitie se adauga portocala taiata cubulete ananasul din compot si fructele din coktail. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o cratita de 3 kg (de preferat sa fie un castron din plastic ca se desprinde mai usor dupa intarire!)
Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa si fructe: portocale, kiwi, ananas, capsuni, piersici, etc.
Pofta buna!
Iti dau o reteta de tort Diplomat foarte usor de facut.Eu o fac in forma rotunda.
Ingrediente:
Piscoturi infunctie de marimea formei
250 gr.crema mascarpone
200gr.smantana
8 linguri zahar, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat
300mil.frisca lichida
1pilc gelatina granule, zeama de la o cutie compot de ananas
bucatile de ananas din compot
Mod de preparare:
Se amesteca crema mascarpone cu zaharul, smantana si vanilia in care se adauga gelatina topita in sucul de ananas iar apoi se pune frisca batuta bine amestecandu-se usor de sus in jos si fructele de ananas, dupa gust.(se pot folosii oricefel de fructe va place)Intr-o forma rotunda de tort se aseaza o folie de plastic peste care se toarna crema iar deasupra se aseaza piscoturile, se da la rece pentru 2 ore.Se scoate tortul pe un platou si se orneaza cu fructe si frisca.
CodrinValentin întreabă:
DaciaRomania întreabă: