La muti ani d 1 martie. uite aici...http://www.bucatarul.ro/CarteDeBucate/Dulciuri/Retete-de-Deserturi/?Page=3
Cel mai simplu TIRAMISU:
un pachet mare de piscoturi, 5 oua, 7 linguri zahar, 500 ml cafea, 2 cutii mascarpone de 250(sau una de 500), o esenta de rom; separi galbenusele si le freci bine cu 5 linguri zahar, pana se mai topeste zaharul si galbenusele isi maresc volumul, adaugi pe rand mascarponele si amesteci sa se incorporeze bine. Bati albusele cu mixerul bine si pui in ploaie cele 2 linguri de zahar. pui spuma de oua peste galbenusuri amestecand cu grija sa nu se lase. amesteci esenta de rom in cafeaua rece. pui intr-o tava de copt prajituri folie de aluminiu si treci fiecare piscot repede prin cafea, asezandu-l in tava. daca ai tava normala iti ajung doua siruri de 12, pui jumate de crema, apoi celelalte piscoturi muiate si apoi restul de crema. deasupra cerni putina cacao si dai la rece. O primavara fericita!
Ingrediente:
iaurt 250 gr.
doua oua
zahar100 gr.
unt 50 gr.
faina 125 gr.
gris 125 gr.
o jumatate de pachetel de praf de copt
trei linguri cu dulceata de capsuni
frisca 1/4 kg
capsuni mici 0.3 kg
zahar pudra 1 lingura
Mod de preparare:
Prajitura cu capsuni – In timpul in care se incalzeste cuptorul, amestecati iaurtul, ouale si zaharul cu untul inmuiat. Adaugati faina, gris, praf de copt si amestecati. Turnati aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si puneti-l la copt pentru aprox. 45 de min. Lasati blatul la racit, taiati-l in doua pe lat, dupa care ungeti o jumatate cu gem si adaugati blatul superior. Spalati capsunile la jet puternic de apa si lasati-le sa se scurga intr-o sita, curatati-le de frunze si taiati-le pe jumatate. Intindeti un strat de frisca peste blat, dupa care puneti fructele si presarati cu zahar pudra.
vreauTotulSauNimic întreabă: