Uite o lista cu ciupercile otravitoare care s-ar putea gasi in padure:
http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_ciuperci_otr%C4%83vitoare
http://www.ziarulevenimentul.ro/......91813.html
Aici ai o lista cu ciupercile comestibile care se gasesc in paduri sau campuri: http://www.liis.ro/hosted/atestate/ciuperci/comestibile.htm
Sper ca te-am ajutat! :)
La fierbere bagi usturoi intreg si daca se inverzeste usturoiul sunt otravitoare.
Nu e vorba de dat seama. Trebuie sa le cunosti foarte bine. Nu te joci cu viata ta.
Nu e suficient sa ceri aici un sfat prin cuvinte. E nevoie sa le vezi, sa le compari, sa ti se confirmad ecatre cineva care le cunoaste foarte bine.
Ciupercile de padure se curata si se oparesc. Pentru a verifica daca sunt comestibile in apa in care fierb pui patrunjel. Daca acesta se innegreste, ciupercile sunt otravite. Poti sa incerci asta si cu argint, daca se va innegri la contactul cu apa, nu iti recomand sa le consumi.
Oare este suficient sa pui patrunjel in apa, ca sa verifici?
Mie mi s-a dat acelasi sfat cu patrunjelul, ideea este ca mie mi s-a spus ca patrunjelul se ingalbeneste brusc daca-i fiert in apa cu ciuperci otravitoare.
Oare trebuie` sa se innegreasca sau sa se ingalbeneasca?
La fel mi s-a spus si de ceapa, ca se invineteste si se innegreste daca pui un pic de ceapa obisnuita langa ciupercile otravitoare.
Daca nu se coloreaza patrunjelul sau ceapa dar nici nu cunosti bine soiul de ciuperci, mergi pe mana metodei cu schimbatul culorii si mananci fara frica? Eu, daca nu stiu sigur, absolut sigur, nu mananc!
Mai bine, daca nu ai experienta dar te tenteaza sa culegi din padure ciuperci, sa renunti la idee pentru ca evaluarea unei ciuperci doar dupa aspect nu-i suficient. Trebuie multa ucenicie pe langa un cunoscator cu experienta.
Nu este suficient sa pui patrunjel si apoi sa-ti risti viata pur si simplu.
Problema e ca unele dintre acele specii de ciuperci comestibile seamana cu celelalte.
anonim_4396 întreabă:
minix20 întreabă: