In primul rand ma bucur enorm de mult ca esti o fata asa de afectuasa cu mama ta. ok.
Ai putea sa i pregatesti o ciocolata de casa sau un tort din blaturi si crema desigur ca amandoua pot fi preparate de tine. Daca ai ambitie nebuna poti sa te chinui sa pregatesti tu cina in locul ei... glumeam. In cazul in care nu vrei sa fie facut de tine si iti poti permite pentru mama ta cumparai un tort de la cofetarie in forma de inima si scrie pe el cu frisca te iubesc mama la multi ani si alte urari de genu. Iti urez succes si sper ca ti-am fost de folos la timp
Multumec mult, dar ciocolata de casa mi-a facut chiar ea acum 2 zile si nu vreau sa se repete, iar tortul cu blat cumparat ...as vrea ca totul sa fie facut de mine, iar cel comandat...nu prea are o valoare sentimentala. Oricum multumesc anticipat!
Clatite cu ciocolata...
Ingrediente:
ou2 bucati
zahar pudra1 lingura
zahar3 lingurite
faina150 g
lapte300 ml
Ce trebuie sa cumpar?
Preparare:
Mai intai se pregateste compozitia, amestecand ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si sarea intr-un castron. Se bat cu telul sau cu mixerul de bucatarie, adaugand din cand in cand cate putina faina pana cand se omogenizeaza;
In tigaia de teflon sau in tigaia speciala pentru clatite se incinge putin ulei, atata cat sa acopere toata suprafata tigaii. Se scurge uleiul intr-o cescuta si se toarna cate un polonic din compozitia pentru clatite. Se roteste tigaia astfel incat compozitia sa acopere intreg fundul tigaii de teflon si se lasa pe aragaz pana cand se rumeneste pe o parte. Clatita trebuie intoarsa de pe o parte pe cealalta prin aruncare in aer si prindere inapoi in tigaie, dar pe partea cealalta. Daca nu aveti curaj, se desprinde usor clatita de tigaie cu un cutit si se intoarce cu grija pe partea cealalta;
Se continua operatiunea pana cand se termina compozitia;
Acum incepe partea placuta a prepararii clatitelor, se pregateste umplutura din crema de ciocolata Finetti. Se umple fiecare clatita cu crema de ciocolata, se impacheteaza dupa preferinta si se aseaza pe un platou intins. Deasupra se presara putin zahar pudra sau o ploaie de ciocolata.
Tips:
Nu uitati sa scurgeti bine uleiul din tigaie dupa ce s-a incins si nu refolositi uleiul mai mult de 3-4 ori, ca sa nu se afume bucataria. In loc de ulei, puteti folosi unt sau margarina vegetala.
Multumesc mult pentru ajutor, dar clatitele nu prea imi ies de obicei.
Hmmm.ai putea face un chec e foarte usor de facut: - 4 oua
- 2 cani zahar
- 1 cana lapte
- 1 cana ulei
- 4 cani faina
- 1 plic praf de copt
- cacao
Amesteci ouale cu zaharul apoi adaugi restul ingredietelor.si la sfarsit dupa ce ai pus aluatul in tava, mai lasi putin pentru a pune cateva lingurte de cacao sa aiba o culoare mai.variata.mie una imi place si il fac destul de des apoi daca vrei mai improvizezi tu cu ceva bombonele sau mai stiu eu ce
Multumesc foarte mult pentru ajutor!
anonim_4396 întreabă: