Este PREFERABIL ca să laşi ceafa 4-5 ore ca să se dezgheţe, NU se pune la preparat îngheţată ( de acolo excesul de apă ).
Apoi, ar fi indicat s-o pregăteşti la cuptor şi tăiată în bucăţi mai subţiri ( să NU fie foarte groasă buncata )...
De asemenea, ceafa se întoarce foarte des ( o dată la 2-3 minute ) şi NU o faci la foc mare, ci la foc potrivit/mediu.
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/ceafa-porc
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/ceafa+de+porc.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/ceafa-de-porc-la-cuptor/
http://www.reteteculinare.ro/......ptor-6772/
http://www.gustos.ro/......uptor.html
http://www.haisagatim.ro/2012/01/ceafa-de-porc-la-cuptor.html
http://delly.garbo.ro/......igaie.html
http://www.realitatea.net/......41024.html
http://www.petitchef.ro/......fid-829457
http://www.mondocucina.ro/......canta.aspx
http://www.e-retete.ro/retete/ceafa-de-porc-la-gratar
Toate cele bune.
Pai las'o sa se dezghete,apoi pune'o in tigaie, dar atentie, trebuie sa o mai intorci, si sa prinda o culoare frumoasa.Ea cu timpul se face, dar trebuie intoarsa de pe o parte pe alta.Pa-pa