Noah amu nu te supara daca iti zic. Dar daca stii sa intri aici si u stii sa cauti niste retete cu goagal....nu ai ce cauta langa aragaz.
Ai nevoie de :
¯ 2 cepe mari
¯ 1 / 2 capatana de usturoi
¯ 2 tulpini de telina
¯ 2 morcovi mari
¯ 1 / 4 ceasca de ulei masline
¯ 1 lingura de sare
¯ piper negru in functie de cat de picanta vrei sa fie mancarea
¯ 1 cutie mica de pasta de tomate
¯ 5 frunze de dafin
¯ 3 / 4 – ceasca de otet de mere
¯ o varza potrivita – verde
¯ 1 legatura mare patrunjel proaspat sau uscat
- Cred ca fiecareia dintre noi taiatul verzei in fasii subtiri, da batai de cap. Insa acest lucru se poate rezolva usor, impartind varza in 4 bucati mai mici, sau in cate bucati vrei, si apoi tocandu-le pe fiecare in parte. Deci, se incepe prin a toca varza, care se sareaza un pic, si se lasa deoparte pana la momentul in care se pune la fiert.
- Se curata si se spala ceapa, morcovul si ustroiul – ceapa se taie marunt, iar morcovul se rade dupa preferinta, pe razatoarea mare sau pe cea mica.
- se toaca cele doua tulpini de telina si patrunjelul
- intr-o oala adanca se calesc timp de 5 minute ceapa si morcovul ras in uleiul de masline, la care se adauga putin piper si tulpina de telina
- Peste acestea se toarna 2 litri de apa si se lasa la fiert
- Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga putin cate putin varza.
- Se lasa la fiert in continuare, alaturi de foile de dafin, usturoiul pisat, otetul de mere si o lingura de sare. - 2 ore la foc mic – (daca iti place ca supa sa fie mai zemoasa, mai poti adauga apa pe parcursul fierberii)
- Cu jumatate de ora inainte sa iei de pe foc, se adauga pasta de tomate si patrunjelul taiat marunt.
Si gata supa. Atat calda cat si rece, are un gust delicios. Eu prefer rece, mai ales pe timpul verii.
Se poate manca si cu ardei iute, iar pentru rezultate foarte bune in curele de slabire fara nici un pic de paine.
Pofta buna!
Pai,nu-i chiar asa greu, ai nevoie de:
2 litrii apa
1kg varza
1 ceapa
1 morcov
1 radacina patrunjel
o lingurita faina, sare
1 virf de cutit cimbru
1 felie de unt
optional: 200 ml smantana
Iar acum sa trecem la etapa mai grea:preparearea
Deci, zarzavatul de supa si ceapa se taie marunt si se fierb in apa o jumatate de ora. Supa se strecoara, se pune din nou pe foc si se pune varza tocata sau taiata mai rustic. Se lasa supa de varza pe foc pana se inmoaie varza. Se adauga sarea, cimbrul si untul, faina dizolvata in cateva linguri de supa. Se mai lasa supa de varza sa dea cateva clocote, apoi se serveste. Daca nu tineti regim de slabire, puteti pune o data cu cimbrul si 150 - 200 ml smantana, supa de varza va fi mult mai gustoasa.
Alegi cateva cepe potrivite, 2 ardei grasi, 1 varza medie sau 2 mai mici, 2 cutii de rosii in bulion, sare si piper dupa gust, 1 cub de knorr, frunza de telina, ardei iute (daca iti place mancarea condimentata)si patrunjel.
Se aseaza toate acestea curatate si taiate intr-o oala cu apa incat sale acopere. Se fierb 10 minute la foc mare dupa care timp de 2 ore lafoc mic. Se consuma apoi cat mai multa. Tine de foame si este destul de gustoasa.
Victoria_Alexa_1998 întreabă: