-friptura de pui cu garnitura de cartofi natur
-friptura de pui cu cartofi la tava
-piept de pui cu garnitura de legume mexicane
-salata orientala
-salata bulgareasca
cam astea mi'au venit in minte daca imi mai aduc aminte de ceva iti voi spune!
sper ca te'am ajutat. Pofta buna!:*
Mancare de cartofi cu usturoi si pui
Taie usturoiul feliute
* Incalzeste uleiul bine
* Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda
* Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe fiecare parte sa prinda putina culoare
* Pune apa, numai cat sa acopere carnea. Pune un capac si lasa sa fiarba la foc mic, pana ce carnea e aproape facuta
* Adauga cartofii si putina sare si lasa la fiert.
* Cand si acestia sunt aproape gata pune pasta de toamate amestecata cu putina apa (poti folosi sosul din cratita, daca ti se pare ca e prea multa zeama)
* Mai lasa la fiert 5 minute, ca sa se formeze sosul.
Iar ca desert iti zic o reteta care am vazut-o la tv si iese foarte gustoasa
Ingrediente:
-5oo ml smantana dulce lichida
-200 ml lapte
-15 gr gelatina
- esenta de vanilie
-esenta de rom una din ele daca nu amndou
-pentru. decor : 200 gr zmeura proaspata sau capsuni
-un plic de pana cotta
Se pune gelatina in apa pentru 5 minute pentru a se inmuia daca nu, puneti pulberea de gelatina in laptele caldut.
Incalziti smantana cu 4 lingurite esenta de vanilie sau rom sau ambele depinde de gusturi.
Adaugati gelatina, mai puneti putin oala pe foc pana se dizolva gelatina. Aveti grija sa nu fierbeti nici gelatina, nici smantana.
Dati oala deoparte si umeziti formele de panna cotta cu apa rece.
Turnati cu polonicul sosul de smantana in fiecare forma.
Dati la frigider. In 2 ore este gata.
Se decoreaza cu capsuni sau cu zmeura se torna zeama de pana cotta din plic.
Rasturnati fiecare cupa pe o farfurie si decorati, sau puteti servi direct din cupe.
Sau daca vrei o friptura uite una simpa de tot "pui la tigaie cu legume":
Ingrediente :
200 g piept pui dezosat
200 de grame praz (sa ceapa verde optional dupa gust)
2 cartofi
70 g boabe de porumb din conserva
1/2 legatura de patrunjel
Speli carnea o tai in fasi, cureti si speli parzul, cartofi. Tai parzul in rondele iar cartofii in sferturi verdeata marunt.
Intr-o tigaie incingi o lingura de ulei calesti carnea intocand-o pe toate partile, o scoti intr-un vas o condimentezi sare, piper, prajesti cartofi, dupa 5 minute adaugi parzul se calesc impreuna 7-8 minute. La sfarsit sarezi legumele, pui carenea si porumbul lasi putin sa se incalzeasca. Amesteci smantana cu patrunjelul si prazul, condimentezi cu sare si piper si adaugi peste mancare, presari putina boia.
Ylenia întreabă:
Sorina_Dragan_1989 întreabă:
LisaJulie întreabă: