Pai mie imi place tarta cu visine si fursecurile cu nuca si miere...
Nu stiu ce iti place, dar eu iti dau amandoua retetele.
Eu pentru tarta pun asa (pentru o tava mai marisoara, nu din aia de chec):
- 8 oua
- 16 linguri faina
- 16 linguri zahar
- un pliculet de praf de copt
- un praf de sare
- cateva visine (aici alegi tu cate vrei sa pui, daca vrei sa fie proaspete sau din compot etc.)
Si o faci asa: Bati spuma ouale cu sarea, apoi adaugi zaharul si mai bati putin. Apoi amesteci in compozitie faina si praful de copt. Visinele, daca sunt proaspete, le speli si scoti samburii din ele, apoi le treci prin zahar si prin faina. Pui aluatul in tava si visinele pe deasupra si pui la copt. Si cam atat!
Iar pentru fursecuri:
- Un pahar nuca macinata
- Un pahar faina
- 1/4 pahar ulei
- un pahar miere de albine
- esenta de lamaie (sau coaja rasa de lamaie)
- un praf de sare
- un pliculet de zahar vanilat
Aici e si mai usor. Doar amesteci ingredientele si le pui in tava in mici gramajoare. Le coci pana devin maronii.
Bon apetit!
Retetele nu sunt greu de facut si sunt foarte bune. Sper ca-ti plac!
Ingrediente:
250 g margarina,
500 g zahar,
5 linguri cu cacao,
1 cana cu lapte,
4 oua,
200 g faina,
1 pachet praf de copt,
nuci,
rom,
ciocolata,
coaja de lamaie.
Mod de preparare:
Se pune la fiert margarina impreuna cu zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).
Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.
Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.
Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot.