Buna! Foarte buna decizia ta. Pai,dimineata poti manca cereale Fitness cu lapte (degresat),la pranz :piept de pui la gratar cu salata de varza (sau de ce vrei tu,dar sa ii pui ulei de masline),la cina poti manca mai multe fructe (un mar,o banana, struguri...).Si ca gustari intre mese :iaurturi bifidus (cu fructe sau musli).Eu mi-am facut singura o dieta, am tinut'o timp 3 luni si am slabit 10 kg.A, si nu manca dupa 6 seara.Si nu uita ca micul dejun e cel mai important
Ce ai zis tu ca mananci (fructe. salate) nu este meniul unui om care vrea sa manance sanatos este meniul unui om care vrea sa slabeaasca sau al unui vegetarian, deci data viitoare zi concret ce vrei sa faci. Si ai grija daca vrei sa mananci sanatos nu lua fructele si legumele de la super-market, cele mai sanatoase sunt cele din gradina ta(daca ai ) sau cele de le piata (bine spalate inainte) si trebuie sa mananci si ceva grasimi ca altfel ajungi rahitica si o sa imbolnavesti, o sa iti scada vitalitatea etc, etc.
Buna la micul dejun poti sa manancipaine prajita cu ceai la pranz ciorba de legume iar la cine ceva usor ciperci sau supa de ciuperci este super buna sa incerci si sa imi spui multumesc.
Buna!
La micul dejun poti manca cereale integrale cu iaurt In general tot ce mananci pana in ora 11 se digera foarte repede, deci dimineata poti manca cam orice. Incearca omleta din 3 albusuri si un galbenus. E sanatoasa si nu ingrasa ca cea din 3 oua intregi.Eu mananc cereale integrale, lapte, iaurturi simple ( fara fructe), fructe.
La pranz poti incerca pui sau peste la gratar, salate de legume, ciorbe, supe in special legume. poti folosi carne, cum ar fi pui sau peste. :d cea de porc sau vita ingrasa deci incearc`o s`o eviti.
Incearca ardei umpluti cu legume, orez la cuptor, sarmale cu legume, sunt multe retete cu legume.
Seara mananca pana in ora 20. Poti bea un pahar cu lapte sau poti manca fructe. O salata ar fi grozav, sau ceva usor.
Iti spun un secret: pentru desert poti face crema de zahar ars. ingrasa foarte putin.
Si, sa nu uitam: lichide.
Bea apa, ceaiuri, cafea (neindulcite, sau indulcite cu indulcitor.). Evita sucurile carbogazoase.
Dar sa nu faci o criza daca ai mancat putin mai multi cartofi prajiti. merg si ei la o anumita perioada.
Eu nu optez pentru. cereale fitness pentru. ca nu consider ca nu ingrasa. Ba chiar mai mult, cred ca ingrasa ft. mult.
Ca dulciuri poti alege pufuletii. Sunt gustosi si nu ingrasa :*.
Sper ca te-am ajutat.:*
Prajitura de capsuni
pentru crema:
1 ou
50 g. zahar
50 g. faina
200 ml. lapte
200 g. capsuni
200 ml frisca
Cum se prepara:
Se bate oul cu zaharul si cu faina. Se dilueaza cu 150 ml. de lapte si se amesteca pe foc mic pana se ingroasa compozitia.
Se dau prin mixer capsunile si se adauga in crema de lapte. Cand crema incepe sa fiarba, se stinge focul si se lasa la racit.
Se amesteca apoi 3/4 din crema cu frisca batuta (1 sfert de crema se tine deoparte).
Se asambleaza apoi prajitura:
se acopera un aluat cu un strat de crema, se aseaza urmatorul blat deasupra, din nou se adauga crema si se acopera cu al treilea blat de pandispan.
Crema tinuta deoparte se dilueaza cu restul de lapte (50 ml) si se toarna deasupra prajiturii, acoperind-o toata cu crema. Se decoreaza apoi cu bucati de capsuni si se serveste.
Rulada de spanac cu branza
ingrediente:
200 g. spanac
5 oua
o felie groasa de cas
o felie groasa de cascaval, rasa
sare
Cum se prepara:
Se fierbe spanacul, apoi se toaca.
Se taie casul cubulete mici.
Se bat ouale cu sare si cascavalul ras si se varsa intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt.
Se coace la cuptor 10 minute.
Se amesteca apoi aluatul din cuptor cu spanacul, casul si putina sare.
Cum se prepara:
Se fierbe spanacul, apoi se toaca.
Se taie casul cubulete mici.
Se bat ouale cu sare si cascavalul ras si se varsa intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt.
Se coace la cuptor 10 minute.
Se amesteca apoi aluatul din cuptor cu spanacul, casul si putina sare.
Se fierbe spanacul, apoi se toaca
Se taie casul cubulete mici
Se bat ouale cu sare si cascavalul ras si se varsa intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt.
Se coace la cuptor 10 minute.
Se amesteca apoi aluatul din cuptor cu spanacul, casul si putina sare.
Se ruleaza apoi aluatul cu spanac si se pune inapoi la cuptor 15 minute.
Cosulete umplute
Ingrediente:
40 g. de unt
40 g. de zahar
40 g de faina
un albus de ou
bucati de fructe
frisca
Cum se procedeaza:
Se topeste untul si se amesteca cu zaharul, cu albusul de ou iar apoi cu faina.
Se aseaza compozitia intr-o forma de prajitura tapetata cu hartie de copt formand cercuri.
Se lasa in cuptor 10 minute (pana se rumenesc cerculetele).
Se scot din cuptor si se aseaza deasupra cerculetelor cate un pahar intors (ca sa capete o forma de cosulet).
Cand s-au racit se umplu cosuletele cu bucati de fructe (sau inghetata, budinca, creme).
Chiftele din orez
Ingrediente:
300 g. orez
suc de rosii
branza
faina
pesmet
oua
mozzarella
ulei
Cum se procedeaza:
Se fierbe orezul si se amesteca cu suc de rosii si branza sarata rasa.
Mozzarella se taie bucatele.
Ouale se bat.
Se ia cu mana orez in palma, se aseaza mozzarella in mijoc, se inchide ca o chiftea si se da prin faina, ou apoi pesmet.
Se fac astfel chiftelute din orez si se prajesc in ulei
Crema de lamai
Ingrediente:
2 lamai
125 g. de unt
150 g de zahar
3 oua
1/2 litru de frisca
Cum se procedeaza:
Se topeste untul si se amesteca cu zaharul pe foc mic.
Se adauga sucul de la o lamaie si se incorporeaza ouale.
Se lasa pe foc pana fierbe apoi se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se incorporeaza frisca.
Se serveste in castronele de desert si se orneaza cu felii de lamaie
sper ca sunt bune retetele sunt de la bunica mea!
fundita?