Cartofi pai, cartofi prajiti e cam acelasi lucru!
Cureti cativa cartofi, ii speli! Pe un fund de lemn ii tai mai intai felii cam pe 2 cm. Feliile le tai la randul lor in bucati! Le speli din noi in strecuratoare le lasi bine sa se scurga de apa.In uleiul incins dai usor drumul usor la cartofi Pui capac. Lasi sa se prajeasca, ii intorci! Ar trebui sa fie usor galbui si crocanti.
II pui in farfurii si gata
Daca ti se pare prea greu ii sugerez salata orientala.
Pui cartofi (de preferat cu coaja rosie) sa fiarba.In coaja, dar ii speli inainte.Si putina sare! Lasi sa fiarba.II incerci din cand in cand cu lingurita.Ar trebui ca sa intre lingurita in cartofi. Cand sunt fierti, lasi sa sa raceasca, ii cureti de coaja.Ii tai cubulete.Iei o ceapa mai marisoara, o cureti, a speli si tai cat poti tu de bine.O amesteci cu cartofii, pui sare, ulei si cateva masline.Amesteci bine si gata.