Unicul secret al carnii de vita este sa nu o lasi sa "zaca"pe gratar.In momentul cand iese albumina si sangele la suprafata(bobitele acelea mici de sange si spuma)sa o intorci pe partea cealalta si o lasi cca3 minute. Timpul depinde si de gustul tau, daca iti place in sange o lasi inca 3-5 minute, daca iti place in punct o lasi pana nu se mai scurge sange din ea.Nu o invarti de pe o parte pe alta pe gratar, pana te plictisesti, carnea se intoarce doar o singura data.Se mananca imediat cum o scoti de pe gratar,nu o lasi pe platou pana se fac si celelalte halci de carne.
Cel mai mare pacat pe lumea asta e sa lasi antricotul la macerat daca vrei sa o faci la gratar,este o carne fina dintr-un animal nobil.
Daca vrei sa razi de o asa bunatate de carne, si sa o faci la cuptor, trebuie sa o macerzi natural,fara sa fortezi aciditate pentru ca ii rupe fibra si intervine in gust-Vin rosu,ulei de masline,morcov,usuturoi intreg,praz si morcov taiate in bucati mari,cimbru,piper negru boabe, sare, dafin si cateva felii mari de pòrtocala.Te joci cu aromele in functie de gustul tau.Acoperi carnea si o lasi o noapte la frigider, se baga la cutor impreuna cu ingredientele care au macerat-o, din cand in cand o "ungi" cu zeama din tava.180 grade-40 minute pentru fiecare kg de carne.
Parerea mea?! Numai la gratar.
Marineaza carnea 12 ore inainte de a o gati.O marinata buna trebuie sa contina un ingredient acid cum e otetul, vinul sau zeama de lamaie, ulei si condimente (nu uita de sare).
Eu in dimineata asta am facut rulouri... trebuie doar sa tai carnea fasiute subtiri ca sa poata fi umplute, umplutur am facut-o din ciuperci taite cubulete, cepa rosie, smantana si condimente( sare, piper, boia). pe poti baga la cuptor dar eu le-am facut pane adica le-am dat prin condimente, pezmet si ou, si le-am prajit in ulei. este foarte usor de facut
Ingrediente
2 felii antricot de vita de 2 cm grosime (de cca 300 gr fiecare)
1 lingurita piper cu lamaie (sau piper negru si piper verde in proportii egale)
4 lingurite ulei
1 crenguta rozmarin
1 catel usturoi
1 cubulet de unt
1/4 lamaie
sare
Portii: 2
Preparare
Feliile de antricot se taie perpendicular pe fibra, obligatoriu! Seara se presara sare peste feliile de antricot. Se lasa la frigider pana a doua zi, cand vor fi preparate.
Se scot antricoatele din frigider si se presara din belsug cu piper cu lamaie macinat mare (sau piper negru si piper verde macinat mare) pe ambele parti. Se pune cate o lingurita de ulei de fiecare parte si se maseaza cu mana, pana partea e bine unsa. Se lasa carnea pe blatul de lucru 1/2 ora.
Se incinge tigaia grill (fara grasime) pentru 3 minute, la foc mare.
Se aseaza cotletele in tigaie si se lasa sa se prajeasca nemiscate timp de 2 minute (daca le doriti mediu facute) sau 3 minute (daca le doriti bine facute). Se intorc si se lasa si pe cealalta parte acelasi timp (2 sau 3 minute).
Imediat ce le-ati intors, introduceti catelul de usturoi intr-o furculita, taiati-l putin la un capat si cu acea parte frecati bine carnea pe deasupra. Apoi, loviti carnea pe toata suprafata cu crenguta de rozmarin. Si la final, introduceti cubul de unt in furculita si treceti-l scurt pe toata suprafata carnii.
Scoateti carnea pe o farfurie incalzita. Lasati-o sa stea 2-3 minute (obligatoriu).
Asezati carnea pe farfurii preincalzite.
In farfuria in care a stat carnea, veti vedea mult suc de pe carne. Stoarceti lamaia deasupra si numarati 10 picuri, apoi cu o furculita amestecati sucurile din farfurie. Turnati sucul rezultat peste cele doua bucati de carne.
Serviti imediat, cel mai bun e cald.
Sper ca ti-am fost de ajutor...
intr-adevar k e dupa net... dar eu am preparat-o si mi-a iesit...
Trebuie sa ai putin mai multa grija la ingrediente si la cantitati...
Spor la lucru...
Fundita?
Mersi sa mai vad si alte pareri si ma decid apoi asupra raspunsului castigator. pana atunci ti-am dat un vot.
anonim_4396 întreabă: