Buna!
FRIPTURA DE MIEL
pulpa de miel, sare, piper, ulei, usturoi.
Se spala carnea, se condimenteaza bine cu condimente speciale pentru friptura de miel si se lasa cateva ore "la marinat" in frigider.
Puteti lasa bucata de carne intreaga sau o puteti taia de pe os in bucati mai mari, cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.
Se aseaza intr-o tava mare; se presara sare, piper si se unge bine cu ulei.
Se poate impana, din loc in loc, cu felii de usturoi (cam asa am facut si eu pana anul asta, cand am decis s-o las asa cum e si doar la sfarsit sa adaug usturoiul…mult, mult, sa fie! )
Se da la cuptor, la foc potrivit, cu un pahar de apa si acoperita cu un capac sau folie, timp de 20-25 minute. Se intoarce apoi si se mai tine sub capac inca o data pe atata.
La sfarsit, se lasa la foc tare, neacoperita, cateva minute, pana se rumeneste frumos, pe ambele parti.
Uite SURSA:
http://www.laurasava.ro/2010/04/13/friptura-de-miel-la-tava/
Sarbatori fericite!
Te pup!
Bună!
Vezi câteva idei/reţete la linkul :
http://www.lauraadamache.ro/2011/04/friptura-de-miel-la-cuptor.html
http://www.ecuisine.ro/......si-usturoi
http://carmen-retete.blogspot.ro/2010/04/friptura-de-miel.html
http://costachel.ro/friptura-de-miel-la-tava-cu-usturoi/
http://gourmandine.ro/......i-prajiti/
http://www.codrosu.ro/......tru-paste/
Se poate pune şi usturoi verde, dar NU este aşa de aromat!
Preferabil cel uscat ( "căţei" ).
Şi, preferabil să foloseşti vin alb sec ( acum, depinde şi de gusturi )...
Toate cele bune şi Paşte Fericit!
Pot să-i pun usturoi verde?
Uite aici :
Pe mine m-a ajutat http://www.jamilacuisine.ro/pulpa-de-miel-la-cuptor-reteta-video/