Buna!
PULPE DE PUI PE PAT DE CARTOFI
Ingriedente:
1 kg. cartofi
8 pulpe mici de pui
sare, piper
250 ml. smantana
150 g. unt
200 g. ciuperci (optional)
1 legatura patrunjel (optional)
Se curata cartofii, se spala, se taie felii foarte subtiri sau se dau pe razatoare.
Se unge o forma rezistenta la foc cu o lingura mare de unt (din cantitatea totala de unt); cartofii se aseaza cat mai uniform in ea. Se condimenteaza, cu sare si piper.
Daca folosesti si ciuperci ( prezenta lor nu e obligatorie ) spala-le rapid (ca sa nu absoarba prea multa apa), taie-le felii subtiri si pune-le peste cartofi.Se toarna smantana peste cartofi, daca folosesti doar cartofi, iar daca folosesti si ciuperci, o pui peste ciuperci, evident.
Cuptorul se incinge la 200 grade.
Pulpele se clatesc, se usuca si se pun in forma.
Se condimenteaza din belsug cu sare si piper. Restul de unt se pune pe carne.Se coace la nivelul de mijloc al cuptorului pentru cca. 1 ora jumatate.
Pofta buna.
Te pup!
Te duci la magazin, iei o punga de din aia speciala cu tot cu ingrediente pentru pulpe la cuptor si iti scrie reteta acolo.
Nu vreau punga magica, m-am saturat de pungi , vreau o reteta pe care ati facut-o si voi.
Pulpe de pui
-10 pulpe
-10 morcovi
-3 cepe
-ulei
-6-7 catei de usturoi
-piper, delikat ( sare sau condiment pentru pui)
Se asaza pulpele peste care s-a presarat piperul si condimentul ales ( sare, delikat, etc) in tava unsa cu un pic de ulei. Se pun 4 catei de usturoi curatat si taiat rondele, ceapa taiata julien, morcovii curatati si taiati rondele. Se acopera cu apa amestecata cu condiment ( daca considerati ca ati pus destul condiment peste pulpe, adaugati doar apa acum ). Se acopera cu o folie sau cu capacul tavii si se tine in cuptor la mijloc la 200 grade pana cand carnea se desprinde cu usurinta de pe osul pulpelor. In acest moment se ia capacul tavii sau se da la o parte folia, se face un mujdei de usturoi cu putin ulei; se scot pulpele deasupra legumelor in tava, se pune cate o lingura de mujdei peste fiecare pulpa si se mai lasa 15 minute in cuptor pana cand pielita pulpelor devine crocanta.
Se servesc calde, cu salata, pireu, legume, paste, orez, etc.
* optional se pot adauga ciuperci
*daca nu va place usturoiul, nu mai puneti mujdeiul la sfarsit
*daca vreti sa scapati de pregatitul garniturii, se adauga de la inceput cartofi taiati cuburi.
Pofta buna si spor la gatit!