Vezi aici:http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-cu-crema-de-zahar-ars.html
Bună! Uite rețeta de cremă de zahăr ars
http://zinnaida.ro/2012/02/23/crema-de-zahar-ars-retete/
Http://www.retetepentrutine.ro/......r-ars.html
http://delly.garbo.ro/......r-ars.html
http://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/11397/tort.html
http://www.haisagatim.ro/2008/09/tort-cu-crema-de-zahar-ars.html
http://www.reteteculinare.ro/......-ars-2161/
http://www.restaurantedelux.ro/......-post.html
http://retete.eva.ro/......13223.html
Prajitura cu crema de zahar ars
Ingrediente si cantitati:
Pentru crema de zahar ars:
1 l lapte
8 oua
8 linguri zahar
coaja de lamaie
4-5 linguri zahar, pentru ars
un varf de cutit de praf de copt
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
coaja de lamaie
Mod de preparare:
1. Topeste zaharul intr-o cratita inalta. Incinge cuptorul si tapeteaza cratita cu zahar ars. Cu cat va fi mai mult zahar ars in tigaie, cu atat va rezulta o prajitura mai insiropata.
2. Bate bine ouale, impreuna cu zaharul. Adauga laptele caldut, un praf de sare si coaja de lamaie, plus un varf de cutit de praf de copt.
3. Toarna amestecul peste zaharul ars si introdu cratita la cuptor, la foc potrivit spre mic.
4. Pentru blat, bate foarte bine cu mixerul galbenusurile, impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adauga faina in ploaie si albusurile spuma. Amesteca usor, cu ajutorul unei palete.
5. Rastoarna incet blatul peste crema de zahar ars, exact in momentul in care il termini de preparat. Crema de zahar ars ar trebui sa stea de 10 minute in cuptor. Foloseste o spatula, astfel incat blatul sa se aseze uniform. Introdu din nou la cuptor, timp de alte 30-45 de minute, la foc mic.
6. Lasa prajitura la racit, cel putin 3-4 ore, in cratita in care s-a copt.
7. Rastoarn-o pe un platou. Blatul s-a insiropat singur cu sucul lasat de crema de zahar ars. Vei avea o prajitura din doua straturi: jos - blat, sus - crema de zahar ars.
Ai in intrebare numele prajiturii:crema de zahar ars cauta pe google reteta (iti trebuie lapte si oua din belsug)