Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.e-retete.ro/pasta
http://www.foodstory.ro/......sa-le-faci
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-cu-paste
http://www.lalena.ro/l/retete-paste.html
http://www.petitchef.ro/retete/retete-cu-paste
http://www.bucataras.ro/retete/paste/
Toate cele bune.
Buna.
Aici ai niste retete foarte bune : https://retete.lidl.ro/? gclid=CjgKEAjw8MqcBRCsv5Kf8NCUwlgSJADL4ihhK8u2Man6auSDdnKLpY3XS1flWkv28hQxScSe80-8I_D_BwE
Sunt o gramada..iti zic ce se mananca de obicei: drob, friptura de miel, oua si cozonac care le stie toata lumea, pasca.
Hummus cu ardei rosu dulce si piper cu 5 arome
Ingrediente
1 cutie boabe de naut ( gata fierte)
5 linguri tahini (pasta de susan)
3 lingurite iaurt(eu am folosit Iaurtul grecesc OLYMPUS cu 10% grasimi- poate fi considerat o adevarata minune a bucatariei traditionale grecesti )
2 linguri smantana
2-3 catei de usturoi zdrobiti
1-2 linguri zeama de lamaie
chimen fin macinat ( dupa gust)
2-3 linguri ulei de masline sau dupa gust
2-3 linguri zeama de la boabele de naut
sare, piper
Mod de preparare
1. Se scurge nautul, se spala si se pastreaza 2-3 linguri de zeama de la boabe.
2. Se pun boabele de naut impreuna cu tahini, iaurtul, usturoiul zdrobit, smantana si zeama de lamaie si se amesteca pana ce se obtine o pasta cremoasa.
3. Se adauga treptat zeama de lamaie si uleiul de masline, se asezoneaza cu sare, piper si chimen.
4. Se transfera intr-un vas nou, se face in mijloc o gaura unde se toarna uleiul de masline si se decoreaza cu ardei rosu dulce si piper cu 5 arome, seminte de susan, frunze de coriandru tocat, seminte de pin, etc.
Buna!
Uita-te pe aici:
http://lochef.ro/category/felul-intai/
Sunt retete italiene din patria pastelor.
Pate carbonara preferatele mele
Ingrediente
500 g Spaghetti (Barilla neaparat) orice nr.
sare si putin piper daca vrei
100 g kaiser ("pancetta" dar la noi nu se gaseste, kaiserul seamana cel mai bine cu ea)
sos alb sau daca nu ai smantana combinata cu putin lapte dar putin ( sa devine putin lichida) si putin zahar stiu ca suna cam ciudata dar asa se face
3-4 catei de usturoi
cca 50 ml ulei de masline (cat sa acopere fundul tigaii)
Si Preparare:
Punem uleiul de masline in tigaie cat sa acopere fundul acesteia, usturoiul il taiem felii f subtiri si il adaugam in uleiul incins. Cand cesta devine usor transparent adaugam kaiserul taiat bucatele lungi de approx 2 cmsi late de approx 0. 5 mm, il lasam pana devine de asemenea transparent (nu ars) dupa care dam la o parte de pe foc acest sos.
FOARTE IMPORTANT:
Pastele Barilla se fierb exact cat scrie pe cutie, nu ne doare burta sau nu se intampla nimic nedorit daca le simtim un pic tari.
Dupa ce fierb pastele, le scurgem de apa, le punem intr-un recipient in care sa incapa si sa ne si permita sa le amestecam
cu sare si piper si amestecam continuu pentru ca pastele fiind fierbinti acesta se prinde f bine de ele, si sosul de kaiser si usturoi dupa care mai amestecam un pic si in final smantana (ATENTIE: PASTELE DEVIN GRETOASE DACA PUNEM MAI MULTA SMANTANA), dupa care amestecam.
Se portioneaza in farfurii intinse si se adauga parmezan ras dupa gust (de obicei acopere suprafata acesteia)
Cam asa se fac
Cine te-a mai invatat si pe tine sa faci paste alla carbonara?
MirunaMira9 întreabă: