Daca nu vrei sa se arda josul prajiturii, pune grila in mijloc, peste ea o folie de aluminiu (mai lata decat tava, dar lasa cate un deget liber la margini, sa circule aerul cald).
Deasupra foliei de aluminiu asezi tava.
Timpul de coacere va fi mai lung (se incearca cu scobitoarea), dar nu se va arde prajitura.
Un cuptor electric e mult mai bun decât cel pe gaz, pentru că nu usucă, și e mai bine controlată temperatura.
Până acum am avut doar electric, am fost extrem de mulțumită. Fac torturi și prăjituri la comandă, se descurca super bine, a fost o mare greșeala să schimb.
Cumpara un cuptor electric ieftin, si rezolvi problema.
Noi folosim unul de la Kaufland, are cel putin 3 ani si rezista bine.
Asta e: https://www.emag.ro/......DVGG2ZBBM/
Ocupa spatiu in plus, dar merita. Pe viitor nu as mai cumpara aragaz, ci o plita pe gaz, iar partea de copt as lasa-o in baza unui cuptor electric.
Crede-mă, a fost primul lucru pe care l-am făcut. Dacă nu le arde le usucă foarte foarte tare. Nu nai zic că durează foate mult să le fac. Dacă temperatura e mare le arde ( logic). Am avut până acum electric și am fost super mulțumită. Mama avea pe gaz, unul vechi pe care puteam să îl aprind și sus și jos în același timp...
O fi de vina aragazul sau bucatareasa?
E normal ca pentru grill sa se aprinda separat, doar sus.
Prajiturile le pui pe treapta din mijloc, nu jos. Iar flacara, scazuta sau medie daca reteta o cere. Niciodata puternica.
LisaJulie întreabă: