Pai
ingriediente necesare:
-2 catei d usturoi
-4-5 fire d ceapa verde
-o lingurita de sare
-300g bame
-300ml apa[fierbinte]
-200-250ml suc de rosii
-leustean
-ulei[pentru calit ceapa/usturoiu]
Punem intr-o tigaie ulei, punem ceapa sh usturoiu sa se caleask putin. Punem sucul de roshii sh bamele fierte peste ceapa calitha cu usturoi.
Dup ce se calesk putin, punem apa sh lasam sa fiarba vreo 10 minute.
Asezonam cuuu sare.
Pune leusteanul sh Gata...
sau
stai ca mai stiam una
Ingrediente ncesre:
500 g bame,
2 cepe,
1/2 kg. roshii,
1/2 linguritza faina,
1 ardei,
1/4 lamiie, zahar, sare, otet, piper
S aleg bame tinere, s taie coditzele, se oparesk cu borshh clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat se caleshte ceapa, se stinge ca apa, se trece prn sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc roshiile, lasandu`le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strekoara sh se toarna peste bame. Se lasa sa fiarba descoperit, se potriveste de sare sh daca nu este destul de acra se adauga suc de lamaie. Dupa ce se racoreste, se adauga putin ulei crud amestecat cu otet dupa gust.
;] spr ca ti-a fost de ajutor
DaciaRomania întreabă: