Reteta Blat pizza
Ingrediente
150 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1 lingurita drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
Mod de preparare
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;
Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta;
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa.
Tips:
Cu ajutorul acestei retete veti prepara cam 500 g de aluat;
Puteti prepara aluatul si cu 1 zi inainte si sa-l pastrati la frigidert.
Shaorma
Ingrediente:
Lipia:
faina,
malai,
sare,
drojdie,
apa.
Preparare:
Se pune drojdia cu putin zahar si apa calda 5 min la loc cald. Se amesteca faina (80%) si malaiul (20%), se adauga sare, drojdia dizolvata si se framanta un aluat mai tare. Se incinge la foc mic o plita sau tigaie de teflon. Se intinde foaie subtire cat sa incapa pe plita. Se adauga compozitia de shaorma.
Intra aici pentru reteta de blat de pizza http://barbatlacratita.blogspot.com/2011/02/reteta-blat-de-pizza.html
Blat de pizza foarte gustos am incercat si eu:Ingrediente blatul de pizza
400 gr faina
250 ml apa calda
Un cubulet de drojdie proaspata
4 linguri de ulei (de masline sau de floarea soarelui)
Un praf de sare si unul de zahar.
Cum se prepara blatul de pizza
Intr-un vas cu apa calda se dizolva drojdia, uleiul, sare, zaharul si apoi faina in ploaie, pana cand coca devine greu de amestecat.
Se framanta timp de 5 – 10 minute, dupa care se baga la frigider pentru cateva ore.
Cum se foloseste blatul de pizza
Dupa ce se scoate de la frigider, aluatul se intinde in forma dorita, se orneaza cu ingredientele pentru pizza si se baga la cuptor.
anonim_4396 întreabă: