anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna imi puteti da retete cu cartofi de post cia mai buna reteta funda.

Răspuns Câştigător
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună!
Poţi arunca o privire aici,
http://www.petitchef.ro/tags/retete/cartofi-post
http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancare-de-cartofi-de-post.html
Poftă bună!
Te pup!

| LuMix a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc poate o sa primesti funda

| Petru54321 a răspuns:

Timp de pregatire: 30 de minuteTimp de coacere: 35 de minuteTimp total: 01:00 – 01:05 oreGrad de dificultate: mediu

Numar portii: 6Ingrediente:(pentru o tava de 20/26 cm.)

1 kilogram de cartofi
2 morcovi mari
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
2 linguri cu varf de pesmet
1/2 lingura de faina
4 linguri de ulei de masline extravirgin
200 de ml. de apa
sare si piper

Preparare:Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 190 de grade Celsius.Morcovii se razuiesc de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se toaca. Se pun la calit morcovii cu ceapa intr-o cratita in care s-au incis 3 linguri de ulei de masline, pe foc mic. Se calesc 4-5 minute, amestecand din cand in cand.Preparare Musaca de cartofi de post 1Intre timp, cartofii curatati si spalati se taie in felii subtiri (2-3 mm.) si se asterne un prim strat de cartofi in tava. Tava in care se va gati musacaua se poate unge si tapeta cu faina sau pesmet, eu am pus hartie de copt pentru ca am oroare de eventualitatea de a se prinde de tava vreo mancare (sau prajitura). Se condimenteaza cartofii cu sare si piper.Preparare Musaca de cartofi de post 2Compozitia de legume calite (la care se pot adauga si altele, de exemplu ciuperci) se amesteca cu pesmetul, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se astern jumatate din legume peste stratul de cartofi din tava, presand cu dosul lingurii.Preparare Musaca de cartofi de post 3Se acopera cu un al doilea strat de cartofi care se sareaza si se pipereaza la fel ca si cei din primul strat, apoi a doua jumatate de legume calite si se acopera cu ultimul strat de cartofi, presand deasupra pe toata suprafata.Catelul de usutroi se zdrobeste si se caleste 1 minut intr-o lingura de ulei. Se adauga 1/2 de lingura de faina, se amesteca scurt apoi se stinge imediat cu apa (200 de ml.) calda. Se da intr-un clocot si si se toarna peste muscaua pregatita in tava.Preparare Musaca de cartofi de post 4Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincins la 190 de grade timp de 20-25 de minute, pana cand, la incercarea de a intepa cartofii cu furculita, aceasta ii strapunge cu usurinta. Dupa trecerea acestui timp se descopera tava si se mai coace musacaua pana se rumeneste frumos deasupra (10 minute). Preparare Musaca de cartofi de post 5Se lasa sa se racoreasca si se serveste calduta, alaturi de o salata, muraturi, etc. Eu am pus langa musaca niste brocoli facut la aburi si un sos "slab" de rosii si ni s-a parut tuturor o mancare in aceeasi masura de gustoasa si delicioasa.Preparare Musaca de cartofi de post 6Toate drepturile rezervate http://www.retetecalamama.ro, Laura Laurentiu

| LuMix a răspuns (pentru Petru54321):

Prea complicat nu primesti funda