Buna! pai uite cum fac eu...carne de porc+grasime+un pic de vita amestecate si date la masina, dupa acest proces, cureti usturoi, il pisezi si eu il frec cu ulei si sare, adaug cimbru+ardei iuti rosii care au fost uscati pun si seminte de ardei cateva si apa calduta si ametec cu usturoiul si restul de ingrediente si le pun in carnea tocata, apoi lasi umplutura sa ste o zi s-au macar 2-3 ore pentru a intra sarea in carne si sa vezi daca mai trebuie ceva, apoi umpli matele ciu aceasta compozitie, inainte mai cumparam diferite arome di comert, dar acum numai cumpar pentru ca intr-un an au iesit amari carnatii...mult succes si Sarbatori fericite!
Carne tocata de porc sau vita si cu ceva grasime, depinde cum iti place, si gasesti condimente speciale pentru asa ceva.le amesteci cu carnea si vezi ca scrie pe plic daca mai trebuie adaugat ceva si niste mate pe care le gasesti la macelarie sau carmangerie.bafta
Prima data te hotarasti cum ii vrei, mai slabi sau mai grasi.Important ca dupa ce ai taiat godacul, sa-l lasi 1-2 zile sa rasufle, sa se lase sangele.La taiere, trebuie crestata carnea in asa fel sa nu ramana cheaguri de sange pe si prin carne.Si la taiere,pana sa-i dau sare si dupa, cand aleg carnea, o tamponez cu servetele absorbante.Sangele ramas in orice fel de carne este cel mai usor alterabil.Acum,tocatul carnii, este optional.Eu prefer tocatul la barda.Restul se stie,piper,boia,usturoi, bla-bla, dupa gust.Incearca la 4parti carne porc, o parte carne manzat.Da-l la tuci pe pirostrii, foc mediu pana incepe sa-si schimbe culoarea.Ai doua variante, congelatorul sau garnita. Pofta adanca!
Deci...ia carnatul si aruncal in tigaie; cresteazal si pune putin ulei, dupa il intorci pe o parte si pe cealalta pana se frige bine! succes... putin complicata reteta dar te descurci tu! bafta!
animatonic întreabă: