Bună!
Vezi diverse reţete ( şi o alegi pe cea care-ţi place de ) la linkul :
http://dulcinele.blogspot.ro/2012/04/pavlova-cu-mix-de-fructe.html
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Salate-de-fructe_--s27/
http://retete.acasa.ro/......13265.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/salata-de-fructe-3/
http://www.gustos.ro/retete-culinare/salate-de-fructe
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/salate-de-fructe
http://www.bucatarul.ro/CarteDeBucate/Salate/Retete-de-Salate-cu-Fructe/
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/salata-de-fructe/
http://www.teoskitchen.ro/2008/04/salata-de-fructe.html
http://www.petitchef.ro/retete/terina-cu-mix-de-fructe-fid-662698
http://www.electrolux.ro/......de-padure/
Toate cele bune.
Buna!
Combinatie de fructe, ciocolata, frisca si iaurt, delicios :
Salata de fructe ( la alegere, ex: kiwi, mere, capsuni etc. ) pui putin sirop de brad, pui frisca un varf, pe frisca razuiesti ciocolata si apoi peste tot pui un toping de zeama de iaurt cu fructe. Iese geniall =p~```` .
Bafta!
Fundita ?
1.(O reteta care am inventato eu si tuturor li s-a parut foarte, foarte buna.)
Ingrediente:
-caise
-mere sau pere(Pot fi puse ambele.)
Pentru frisca:
-smantana
-zahar vanilat(dupa gust)
-intaritor de frisca(un plic mare)
-1 lingura zahar tos
Pentru ornament:
-fructe de padure(zmeura, afine etc.)
-ciocolata rasa
Se taie caisele in doua si se scot samburii.Merele si perele vor fi taiate in jumatate apoi jumatatile in 4. Apoi se aseaza toate pe un platou intr-o anumita forma. Daca doresti cateva idei(palmier, flori, fundite, peisaje, animale etc.)
Incepeti prin a raci vasul in care veti bate smantana, tinandu-l in frigider sau in congelator pentru cateva minute. De asemenea, asigurati-va ca smantana este rece, dar nu inghetata (smantana rece este mai usor de batut).
2. Turnati smantana in vasul racit si incepeti sa mixati la viteza mica (daca setati o viteza mare, veti improsca peste tot lichid). In aceasta etapa vor aparea bule la suprafata lichidului, apoi aceasta va deveni pufoasa si va creste in volum.
3. Inclinati usor mixerul si amestecati smantana cu miscari rapide. In acesta etapa frisca va deveni pufoasa si va creste in volum.
4. Adaugati zaharul si continuati sa bateti frisca.
5. Alternati intre miscari circulare si miscari in linie dreapta. Pe masura ce frisca se ingroasa, mariti viteza mixerului. Verificati consistenta ridicand mixerul din frisca: daca ramane o mica denivelare a carei varf se scurge usor pe o parte, e cazul sa micsorati viteza mixerului. Daca bateti prea mult smantana, exista riscul de a se transforma in unt.
La sfarsit se aplica frisca pe fructele asezate in forma si se ornamenteaza cu fructele de padure si ciocolata rasa.
Sper ca ti-am fost de folos!
O reteta simpla si cu multe fructe pe care eu am facut-o de multe ori:
Intr-o tava de aluminiu sau sticla pui:
- un rand de piscoturi inmuiate cu putina cafea neindulcita.
- in strat de frisca sau pudding
- un strat de fructe (ce fructe preferi) taiate in cubulete
Astfel poti pune oricate randuri de piscoturi, frisca si fructe. Poti rade ciocolata sau poti pune topping deasupra.
La final, trebuie pusa prajitura la rece pentru cateva ore.
Bună!
Îţi recomand asta mai bine.
http://gastronomie.ele.ro/......r3408.html
Te pup!