Cornulete cu nuci din aluat dospi
Ingrediente:
Făină 850 g, lapte 200 ml, drojdie de bere 50 g, zahăr 175 g, ouă 3 buc, unt 125, sare. Umplutura: nuci 200 g, pesmet 100 g, zahăr pudră 150 g, lapte 75 ml, coajă de lămaie rasă 30 g.
Mod de preparare:
Din făină, lapte, drojdie, zahăr, 2 ouă, unt şi puţină sare se prepară un aluat, care se lasă să dospească circa două ore. Se întind foi şi se taie în formă de triunghiuri. Se aşează în mijlocul fiecăruia crema preparată din nucile măcinate, pesmetul opărit cu lapte, zahărul şi coaja rasă de lămaie. Se rulează bucăţile de cocă, dandu-li-se formă de cornuri, se aşează pe tăvi şi se ung cu ou. Se coc la un foc potrivit.
sursa => articole.famouswhy.ro