Pentru blat:
9 oua
225 g zahar
1 plic si jumatate budinca de cicolata
30 g cacao
150 g faina
1 lingurita jumate praf de copt
Pentru spuma de ciocolata:
300 ml. frisca lichida
300 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie
Ciocolata se rupe bucati, se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit, iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul.
Pentru crema de ciocolata alba:
300 gr. ciocolata alba
100 gr. unt nesarat
9 linguri de frisca lichida
Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca, iar dupa aceea se lasa la racit. Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata.
Pentru sirop:
400 ml. apa
200 gr. zahar
2-3 plicuri capucino de ciocolata
rom
Zaharul se face caramel, se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust.
Glazura:
200 gr. ciocolata
200 ml. frisca
Se topesc pe baie de aburi iar cand s-a racit se pune peste tort.
Mod de preparare
Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam galbenusurile. Faina, budinca, cacaua si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus pana la omogenizare. Din compozitia rezultata am copt doua blaturi intr-o forma cu diametrul de 28 cm. Dupa racire am taiat blaturile in doua pe orizontala si am obtinut 4 foi.
Asamblarea: Se insiropeaza blatul, se pune jumatate din crema de ciocolata alba, blat insiropat, spuma de ciocolata, blat insiropat, cealalta jumatate de crema de ciocolata alba, blat insiropat, glazura.
Iti dau reteta unui tort delicios. bati bine 500 g frisca hulala, o pui la rece, amesteci un iaurt danone mare cu 200g zahar pudra, dizolvi 3 plicuri gelatina fin maruntita dr. otker in 2ooml suc de la compotul de ananas pe aburi. gelatina calda o amesteci cu iaurtul apoi cu frisca.eu amestec iaurtul cu zaharul intr-un castron mai mare si acolo pun gelatina si frisca. intr-o oala de ap 3l pui pe fundul ei ananas, peste pui jum. din cantitatea de comp de mai sus, pui un rand de piscoturi muiate in suc natural, apoi restul de compozitie, apoi din nou piscoturi.acoperi oala cu folie alimentara sa nu intre miros si o dai la frigider pina a 2 a zi. a 2a zi iei folia jos si intorci oala pe o tava.fructele raman deasupra si e f buna.iti ia cu totul cam o jum de ora.succces
Iti dau reteta unui tort delicios. bati bine 500 g frisca hulala, o pui la rece, amesteci un iaurt danone mare cu 200g zahar pudra, dizolvi 3 plicuri gelatina fin maruntita dr. otker in 2ooml suc de la compotul de ananas pe aburi. gelatina calda o amesteci cu iaurtul apoi cu frisca.eu amestec iaurtul cu zaharul intr-un castron mai mare si acolo pun gelatina si frisca. intr-o oala de ap 3l pui pe fundul ei ananas, peste pui jum. din cantitatea de comp de mai sus, pui un rand de piscoturi muiate in suc natural, apoi restul de compozitie, apoi din nou piscoturi.acoperi oala cu folie alimentara sa nu intre miros si o dai la frigider pina a 2 a zi. a 2a zi iei folia jos si intorci oala pe o tava.fructele raman deasupra si e f buna.iti ia cu totul cam o jum de ora.succces