"Iaurt grecesc" 100% este ce iti prepari TU, acasa.
Reteta este extrem de simpla:
- laptele de vaca ne-fiert se pune la acrit
- cand incepe sa lase zer in partea inferioara, atunci laptele acru se pune intr-un strecurator des, deasupra unei cratite incapatoare si se baga in frigider pentru 24-36 ore.
- la sfarsit, continutul strecurat din sita se pune intr-o oala si se amesteca cu smantana naturala de vaca, dupa preferinta. Recomandat este la 1 litru adaugate 5-10 linguri de smantana.
Se pastreaza acoperit, in frigider.
Se consuma in maxim 2-3 zile.
Singurul iaurt 100% produs românesc este, conform verificării pe etichete, iaurtul de la Lăptăria cu Caimac, arată studiul Asociaţiei Pro Consumatori. În ceea ce priveşte iaurtul grecesc Olympus, studiul notează că el conţine foarte multă smântână.
Specialistul arată că un iaurt ar trebui să aibă grăsimea laptelui din care este fabricat.