| BogdanMx a întrebat:



Intr-o oala sub presiune trebuie schimbata apa cand gatesc ciorba de fasole, cum este in cazul unei oale mai comune?

Astept sfaturi big grin

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da. Trebuie s-o fierbi in 2-3 ape (pana da in clocot) dintr-un singur motiv: apa scoate acele substante care produc gaze in stomac. Dupa ce ai fiert-o a doua oara si treci la a treia fierbere poti sa adaugi pe rand legumele si condimentele. Atentie! Dupa ce a clocotit prima apa sa nu pui apa rece ci calduta pentru ca se intareste bobul.

| BogdanMx explică (pentru Salontanul):

Ma gandeam ca intre acele fierberi, sa pun apa la incalzit si pun peste fasole happy

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru BogdanMx):

E bine sa arunci fiecare apa pentru eliminarea gazelor. Asa este! Poti sa iei si apa calda de la robinet. Daca nu ai pui intr-o oala separata apa rece si o incalzesti.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

Reteta este aceeasi, indiferent de oala. Dar, nu adaugi apa, ci o inlocuiesti! Da, sa fie calda sau fierbinte.