| Lusyy a întrebat:

Intrebarea este adresata in special celor care lucreaza la Bella Roma dar si celor care au o idee despre asa ceva. Imi puteti spune si mie reteta de la acel sos care ti-l da cand cumperi pizza de la Bella Roma? E foarte bun. Am incercat cu sos de rosii dar nu mi-a iesit. Va rog mult daca stiti sa imi spuneti si mie.

Răspuns Câştigător
| sereje a răspuns:

Salut, nu stiu de cei de la Bella Roma, dar reteta de baza este in general urmatoarea (am fost la multe pizzerii):
Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline
2 catei de usturoi
100 g ceapa
3-4 rosii (din acelea lunguiete de preferinta)
5 frunze de busuioc proaspat (merge si uscat dar nu recomand)
putin oregano proaspat ( nu prea recomand uscat)
o oala de marime medie
o lingura (din aceea pentru facut frisca)
sare, piper, eventual chilli daca vrei mai iute.

Mod preparare: Pune doua lingurite de ulei de masine in oala. Lasa pe foc mediu pana se incinge uleiul. Adauga ustuoriul si ceapa fin tocate si continua sa gatesti cam doua minute pana devin moi. Amesteca des.
Spala rosiile si pune-le in oala ( de preferinta intregi pentru a nu pierde sucul) Zdrobeste-le pe masura ce devin mai moi. Ar trebui sa stai cam 5 minute. Rupe oregano-ul si busuiocul in fasii si pune-l peste sos. Acum e momentul pentru condimente. Mai lasa 3-5 minute pe foc, amestecand des. Cu cat lasi mai mult pe foc, cu atat compozitia devine mai omogena.

Iti recomand de asemena sa pui pe pizza ulei de masine in care in prealabil a fost lasat usturoi marunit fin sau chilli (seminte, nu praf) pentru o un gust foarte placut. Succes!

2 răspunsuri:
| Lusyy explică:

Sereje iti multumesc mult pentru reteta. Am sa incerc saptamana viitoare sa o fac si o sa va spun cum a iesit :*

| sereje a răspuns:

Cu placere. Pofta buna! big grin