Da trebuie putin pentru ca e blat ca pentru.paine si inchipuie-ti o paine fara drojdie cum ar arata si blatul trebuie sa creasca putin sa fie pufos.succes la gatit!
Ingrediente
150 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1 lingurita drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
Mod de preparare
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;
Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta;
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa.
Daca nu vrei sa folosesti drojdie"chimica"cu o zi inainte fa unpic de apa cu faina, lasa sa stea afara nu in frigider ca asa devina acida si obti o "drojdie"naturala.Acesta se prepara cu faina si asa ai aluatul pentru pizza.SUCCES.
Da.normal.ai mai pomenit tu vreun blat fara drojdie? daca nu-i pui drojdie nu creste...trebuie neaparat sa pui!