Nu stiu daca iese pentru ca e vorba de consistenta pe care laptele praf o ofera.
Bună!
Evident că POŢI să pui lapte dulce în loc de lapte praf!
Dar, atunci NU mai adaugi apă deloc.
Vei obţine o ciocolată foarte fină/aromată.
Toate cele bune.
Normal, și va ieși de 1000 de ori mai bună cu lapte natural și mai ales dacă e și unul mai gras
Nu... laptele praf e un praf, laptele normal e un lichid. La ciocolata de casa se foloseste laptele praf ca baza solida... poti face eventual o crema, o budinca daca ai doar lapte normal.
Am preparat odată ciocolată de casă.Eu zic sa folosești lapte praf, îi dă altă textură, mai legată.
E mai bun laptele praf ii ofera alta consistenta, cu lapte va iesi mult mai moale.
NU! Ce misto ca-si dau cu parerea tot felul de oameni care probabil nu au facut in viata lor cicolata de casa! Nu ai cum sa folosesti lapte de vaca lichid pentru ca nu se va mai inchega in vecii vecilor. Cu lapte lichid iti va iesi o ciocolata cu lapte sau in cel mai bun caz un fel de nutella dar sunt slabe sansele. Oricat ar crede altii ca laptele de vaca e mai bun si mai sanatos nu poti inlocui un ingredient solid dintr-o reteta cu un ingredient lichid si sa te astepti sa iasa acelasi lucru.
Nu are nici un sens sa pui lapte deoarece nu va iesi nimic, laptele praf ajuta ciocolata sa fie tare
Eu folosesc doar lapte praf, dar cred ca merge si cu lapte normal... daca ai curaj sa incerci si iese sa ma anunti te rog.Ador sa gatesc prajituri...
LisaJulie întreabă: