Bună!
Oţetul se adaugă chiar la SFÂRŞIT, după ce ai pus amestecul de smântână cu ou şi i-ai dat un clocot scurt.
După ce adaugi oţetul şi usturoiul, îi mai dai un clocot scurt.
Probabil că ai adăugat ( în amestec ) ciorba prea fierbinte şi din această cauză s-a "tăiat" smântâna...
"Intr-un vas separat, amestecam galbenusurile cu smantana. Adaugam peste ele un polonic din supa" - preferabil caldă/domoală ( NU foarte fierbinte )!
Vezi detalii la linkul :
http://www.lauraadamache.ro/2012/02/ciorba-radauteana.html#
Toate cele bune.
Buna!
Se amesteca intr-un castron galbenusurile cu smantana si faina, foarte bine. Se pun polonicele cu ciorba fierbinte, amestecand continuu, dupa care se toarna, usor, in oala (in felul asta, smantana nu se "taie" atunci cand vine in contact cu ciorba fierbinte).
La final, adaugi otetul si potrivesti de sare si piper, daca e cazul…
Pofta buna!
Te pup!
Pieptul de pui se pune intreg, la fiert in apa. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucatele mari.
Se lasa la fiert pana se inmoaie, se scot din zeama care au fiert; pieptul de pui se taie fasii subtiri si se pune in zeama ramasa iar legumele se paseaza sau se trec prin site, se adauga si ele in oala.
Se mai lasa 5 minute, pana dau in primul clocot. Ouale se bat bine cu smantana, se adauga un polonic cu supa. Se adauga apoi in oala si se amesteca bine.
Usturoiul se piseaza si se adauga in oala. Se adauga sare si otet dupa gust (otet se mai poate adauga in momentul serviri, in farfurie). Oala se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat fin.
LisaJulie întreabă: