| sweetys a întrebat:

Bună! Ma tot chinui sa gasesc reteta perfecta de cozonac. Dupa lungi cautari si retete esuate. Am găsit-o, au crescut frumos, nu s-au lasat la dospit sau copt, gustul de nota 10. Doar ca nu mi s-au copt uniform. Adica partea de sus s-a rumenit frumos, iar cand am scos cozonacii din forme s-au desfacut, iar aluatul era crud sau semicrud, la mijloc si pe fundul tavii. I-am copt ca in reteta la 150°C. Tin sa mentionez ca am cuptor electric. Are cineva idee de la ce a fost? Sau trebuia sa ii coc pe tava de jos, ca sa ii ia caldura mai repede in partea aceea? Eu i-am copt pe mijloc.

Răspuns Câştigător
| Oana0309 a răspuns:

Bună. Și la mine aceeași problema. Dar am început sa ii las primele 30 de min la 150 și apoi cresc temperatura la 170. Ii încerc apoi cu un pai și dacă tot sunt cruzi, ii acopăr deasupra cu hârtie de copt pana sunt ok și nu mai rămâne coca pe pai. Tot cuptor electric am și eu și nu are funcție doar de jos. Eu ii fac cu funcția sus și jos, fără ventilator. Ventilatorul scurtează durata și creste un pic temperatura. Spor!

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Temperatura să fie mai mică, timpul mai lung.
Bagă/infige o scobitoare in cozonac, scoți și dacă materialul de pe băț e lipicios, mai lasă la copt. Așa să faci

| Aditu94 a răspuns:

Ca un cozonac sa creasca frumos, trebuie setat sa mearga ambele ventilatoare de recirculare aer fierbinte, atat jos cat si sus, pe ambele fronturi, la o temperatura potrivita de 150-200 grade

| Rodimomirodi a răspuns:

Înțeleg ca i -ai copt pe tava cuptorului, eu ti -as recomanda sa pui cozonacii pe grătarul cuptorului asa se vor coace și pe fund, fiindcă tava cuptorului este groasă și oprește coacerea. Sper sa-ti fie util și sa-ti iasa perfect data viitoare.