| DeliaMaya a întrebat:

Buna, mi am achizitionat un airfryer recent si am incercat sa fac cartofi prajiti in el, am pus cartofii simplu, si cand i am scos au iesit uscati, arsi, cruzi, cum as putea sa i fac sa fie perfecti? si inca o intrebare, pot baga cartofi congelati din aceia deja taiati si in punga din magazin la airfryer?

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Korkodeln a răspuns:

Depinde ce reglaje are frierul tau, dupa cum descrii problema (arsi, dar totusi cruzi) pare ca ai avut temperatura prea mare (asta in principiu scurteaza timpul, dar trebuie cartofi speciali, pre-prajiti, unde frirerul doat ii rumeneste).

Pe scurt, pentru cartofi "normali", taiati de tine din cartofi naturali, se recomanda sa-i lasi o vreme in apa rece, pe urma-i scurgi si-ii pui in frier. O sa fie nevoie de niste experimente, mai ales daca frierul e single-cycle, cele mai avansate au doua cicluri, unul cu temperatura mai scazuta care-i patrunde pe interior si unul de rumenire ca sa le dea culoare.

Pentru cartofii congelati de magazin, uitata-te la instructiunile de pe punga, daca se pot folosi, ai instructiuni clare si in sfarsit sunt unii specializati pentru air-frier, mie imi plac aia ondulati "Crinckle" de la Auchan, in general ii consider mai buni, ca au suprafata de rumenire mai mare si aerul circula mai bine din cauza ca stau mai distantati. Nu sunt cei mai ieftini din pacate.