6 reguli pentru dieta fara carbohidrati:
1. Nu face rabat de la grasimi. Iti este permis sa mananci branza, smantana, maioneza, unt, ulei, bacon… Toate aceste alimente te vor ajuta sa nu simti ca tii un regim dur.
2. Renunta la paine, paste si orez. Ca sa slabesti trebuie sa mananci mai putin de 20 g carbohidrati pe zi, iar doua felii de paine contin cam 24 g. Orezul si pastele contin 40 g la 200 g. Dar dupa ce ai ajuns la numarul de kilograme dorite poti adauga incet in dieta o cantitate usor mai mare de carbohidrati astfel incat sa nu-ti afecteze prea mult nivelul glicemiei.
3. Atentie la legume. Cele care contin amidon, de exemplu cartoful cat si porumbul, ar trebui taiate din meniul tau. Si consuma cantitati mai mici de conopida, broccoli, varza de Bruxelles. In rest poti manca cata salata verde vrei, rosii, spanac si alte verdeturi.
4. Atentie si la fructe si sucurile de fructe. Acestea contin cantitati mari de zahar si deci cresc nivelul glicemiei. Asadar, mananca cantitati limitate. Iar in loc de suc bea apa si, cand poti, un pahar de vin sec.
5. Renunta la dulciuri. Prajiturile si bomboanele sunt un dezastru. Dar poti manca din cele fara zahar, dietetice.
6. Poti sa nu-ti limitezi portiile dar sa te opresti cand te saturi. Cand urmezi o astfel de dieta cu un continut redus de carbohidrati, nu o sa mai simti atat de des ca ti se face foame.
sper ca te-am ajutat succes!
Eu am citit-o. Pur si simplu.
Diete nu-ti recomand din 2 motive:
1. trebuie sa consulti un dietetician, el iti calculeaza zonele unde eventual exista strat adipos in exces, zonele in care eventual apa este retinuta in tesuturi, iti face analizele sa vada daca totul este echilibrat si abia apoi, pe baza programlui tau zilnic, iti recomanda o dieta( ca una mananci daca mergi cu bicla la scoala 3 km si alta daca te duce mami cu masina, daca faci sport zilnic si mai esti si majoreta sau daca nu faci deloc si esti chiar scutita medical, intelegi?)
2. pe tine te intereseaza cea mai lunga lista, nu una eficienta, deci nu m-as incadra nicicum.
Na, ai grija de tine.
Ce pot sa-ti spun : Nu manca Fast-food, Mananca un gratar cu putina carne si multe legume..fructele ingrasa din cate am auzit.Un prieten de-al meu a mancat cartofii fierti, supe, numai cu paine neagra, legume si a mancat cand trebuia, nu din 2 in 2 ore si nu manca mai incolo de 7-8 si bea ceai de tei, stiu ca ajuta la slabire si te calmeaza.
Cauta pe facebook Andrei Laslau sau Carmen Bruma si de acolo poti lua retete si sfaturi. bafta