Ingrediente:
1.5 piept de pui cu os
4 cepe mari sau 6 mai mici
3 ardei
1 morcov
1/2 ardei iute
1 lingurita boia dulce
2 cani suc de rosii
sare, piper
1 foaie de dafin
patrunjel
Pentrtu galuste:
1 ou
1 lingurita ulei
un praf de sare
faina
Se bate oul cu sarea si uleiul si se adauga faina cate un pic pana
se obtine un aluat de consistenta unei smantani.
Cel de mai sus este gulas de pui.
1 kg piept de pui dezosat
2 morcovi
2 cartofi
o ceapa mare
3 catei de usturoi
2 rosii
200 ml supa limpede de pui
4 linguri ulei
60 ml vin alb
250 g ciuperci
2 linguri margarina
250 g taitei lati
2 foi de dafin
2 linguri patrunjel verde tocat
sare
piper macinat
12 boabe de piper
Iar cel de mai sus gulas cu legume, iti spun si modul de preparare, cred ca te intereseaza.
Mod de preparare reteta
Morcovii si cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Ceapa si usturoiul, curatate, se toaca. Rosiile se spala si se taie cuburi.
Pieptul de pui, spalat si sters, se taie cuburi mari, se presara cu sare si piper, se prajeste in uleiul incins, 2 minute, la foc mediu.
In vas se adauga bucatile de ceapa, usturoi, morcovii si cartofii, se mai prajesc 5 minute, la foc potrivit.
Se toarna supa limpede, se adauga foile de dafin, boabele de piper si sarea. Se lasa pe foc inca 5 minute, apoi se adauga cuburile de rosii si vinul alb. Vasul se pune in cuptor, pentru 25-30 de minute, la foc mediu.
In acest timp, se curata si se spala ciupercile, dupa care se taie cuburi. Se topeste margarina intr-o tigaie si se calesc ciupercile cu o lingura de verdeata tocata, 10 minute, la foc mic, pana ce scade lichidul din tigaie.
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se strecoara, se clatesc cu apa rece si se adauga peste ciupercile din tigaie. Totul se amesteca usor.
La servire, se pun pe farfurii portii de paste cu ciuperci si cate o portie de gulas cu legume.
Deasupra see presara verdeata tocata.
Pofta buna!
Daca pun rosii pisate in loc de suc de rosii are ceva; sau ceapa verde in loc de ceapa normala?
Si da-mi terog si niste poze daca ai!
Ciao. Uite o reţetă cu poze aici: http://reteteindraznete.blogspot.ro/......liaci.html
Ca să fi "mai scăzut" îl fierbi mai mult.
Şi ceapa verde nu este la fel de aromată ca ceapa uscată. Va avea un gust diferit. Poţi să pui ce fel de roşii vrei: bulion, suc, etc.
A... acesta este fără carne.
Baftă.