Nu stiu cati ani ai, dar meniul de dimineata poti sa ti-l faci destul de variat. E bine ca masa de dimineata sa fie mai bogata decat cea de seara. Englezii mananca de exemplu oua cu un fel de slanina(speack) Nu toti pot manca asa ceva. E foarte bine, daca bei ceva cald la masa de dimineata, ceai, lapte, cacao, capucino, etc. Si acum sa vedem ce se poate manca: un ou fiert moale(vartos), dupa gust), o felie de branza topita, ceai, o felie de salam. Poti sa-ti faci daca ai timp si poti friganele.Bati 2 oua cu putin zahar, nu prea mult, intr-o farfurie adanca sau un castron. Separat, felii de paine de toast sau obisnuita (pot fi si mai grosute) le inmoi cu putin lapte, nu toate odata si nu le tii mult timp in lapte ca se rup. Dupa ce s-au inmuiat putin, le dai prin oua si apoi le prajesti la foc mijlociu. Daca te experimentezi, poti face asta foarte repede, in cateva minute esti gata. Eu personal nu mananc sandwichiuri, nu mi se par comode. Eventual, daca am chifle foarte proaspete, maninc unse cu putin unt si foarte rar cu salam. Ce este important, este faptul ca sandw.produce o monotonie pana la saturatie. E mai frumos sa mananci pe o farfurie, mai multe chestii care sa-ti incante si ochiul.Sa vedem acum ce se mai poate manca. Vara, e mai simplu -o felie doua de rosii, ardei gras, cu branza si ceai. Mie, imi plac pastele foarte mult, dar nu pe paine, ci aranjate frumos pe farfurie, cand am timp le dau forme foarte frumoase, le asez pe o frunza de salata, etc.Frec branza cu putin unt si unu-doua galbenusuri de oua fierte tari, sau putin peste din conserva(scurg bine uleiul), frec cu putin unt si zeama de lamaie, pate de ficat frec cu putin unt, eventual putin mustar.Toate mancarurile(sau aproape) de dimineata pot fi insotite de masline, sarea e foarte buna pentru ca bei ceai dupa.Eu cred ca suveranul pentru dimineata este oul, care poate fi mancat ca atare sau frecat cu marga, unt.Este si foarte sanatos. Funda plzzz?
Micul dejun ar trebui sa fie cea mai importanta masa a zilei. Acesta ar trebui sa contina lactate, oua si bauturi calde. Micul dejun nu ar trebui suplinit de nici o alta masa, pentru ca reduce foamea de mai tarziu. Eu dimineata imi fac un ceai verde cu lamaie, indulcit cu miere de albine sau zahar brun si paine.
BUna.
cereale. ceva dulce. paste.sandwich-uri. un pahar de suc natural
Pofta buna.
Hm... stiu si eu. ce-ti place tie poti sa incerci o salata de fructe sau de legume, poti sa iti faci niste sandwich-uri, lapte cu cereale...
Lapte cu cereale.
Clatite cu gem.
Paine cu unt si gem si ceai.
Ceai cu paine prajita sau cu o felie de paine cu gem sau pate.
Cereale integrale musli cu iaurt sau lapte.
Omleta cu sunca.
Ou fiert tare sau moale.
Ou ochi.
http://www.sfatmedical.ro/......ejun_ideal
http://www.miss-sport.ro/micul-dejun-sanatate-curata.html
Mai multe sfaturi despre micul dejun si ce-ar trebui sa contina la cele 2 site-uri.
Bafta!
Cartofii prajiti sunt o mancare grea la fel si oul. Ele nu se mananca dimineata! Dimineata iti trebuie ceva usor cum ar fi o cana de ceai cu o felie de paine cu gem, lapte cu cereale, lapte cu cacao, o banana, o salata.Itzi recomand sa nu mai mananci dimineata mancari grele!
Hm. Dimineata ai putea sa mananci niste branza cu smantana, sau paine prajita in ou cu niste zahar, ai putea sa mananci niste gem cu compot/ceai Funda