Serios? Te a confuzat asta?
Mierea e cea produsa de albine. În funcție de plata de unde au adunat albinele polenul să facă miere i se dă numele ...de rapiță, de salcâm samd.
Toate sunt mierei de albine doar ca atunci cand infloreste salcamul albinele aduna din floare de salcam. Apicultorul scoate fagurii si o recolteaza. Apoi cand infloreste rapita se recolteaza mierea de rapita. Unii apicultori fac chiar turism apicol,
adica se plimba cu stupii unde-i floarea. Bine! Este si miere falsificata, facuta in fabrici care da impresia ca-i de salcam, de rapita, etc. O recunosti usor, daca-i veche, ca nu se zahariseste.
Vezi daca nu stii sa scrii si sa te exprimi?
Toate sunt "miere de albine", doar ca una are: aroma de salcam, alata are aroma de gutui, alta este amestec de mai multe arome, asa ca se numeste:poliflora!
Wow... Mai rar așa întrebare.
Este și cum ai întreba "Cum funcționează asta: dulceață de cireșe, dulceață de gutui, dulceață de caise. Care este dulceața de casă, că nu înțeleg?"
Mai este si dulceata de bloc, daca nu stiai.
Toate sunt. Denumirea este in functie de copacul din care a adunat albina polenul.
DaciaRomania întreabă: