| Ramona_6841 a întrebat:


Dragi gospodine am nevoie de ajutorul vostru daca aveti placerea. Mi-ati putea spune niste retete pentru chiftele si ciorba de vacuta? Pe site-uri sunt prea complicate, cu prea multe chestii.
As dori sa imi spuneti exact cum faceti voi, daca se poate.
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| CARMENCITA a răspuns:

Chiftele cu carne.Carnea tocata vaca cu porc(se pot face si din piept pui)se amesteca cu verdeata, patrunjel si marar, ceapa, un catel doi usturoi, date prin masina de tocat sau taiate marunt, sare, putin piper, o felie, doua, miez paine inmuiata in lapte si stoarsa bine, un ou.Pe o farfurie se pune faina.Se fac chiftelele rotunde, se dau prin faina.Cand uleiul se incinge se pun chiftelele.Eu le presez putin in mana sa se faca mai bine.Se pot face si din legume sau combinat.Ciorba de vaca. Piept de manzat sau ceafa se pune la fiert la foc potrivit.Cand a fiert se taie cuburi mari, eu il taie inainte, se pun legume taiate cuburi mici(morcov, telina, ardei, ceapa). Cand aproape au fiert se pun doua rosii, sare, borsul care se fierbe inainte, patrunjel, leustean, tocat.Se poate acri si cu lamaie.Eu fac din piept cu sau fara os, ceafa uneori are oase mici. Unii pun os cu maduva. Daca vrei poti bate un ou si-l pui inainte de verdeata.Carnea manzat e mai moale decat vaca.Am uitat sa-ti zic ca se ia spuma cand fierbe carnea(la inceput).

2 răspunsuri:
| Bessame a răspuns:

Chifteliutzele hm big grin eu folosesc in principiu carne de vita amesteca cu carne de porc jumi juma dar poti merge si pe o singura optiune care iti place mai mult apoi pui incredientele ou. piperr eu pun secretul gustului si, si 2 linguri de pasta de rosi si folosesc paine neagra inmuiata. le fac rontunjele le rostogolesc prin putin susan si la prajit!

| carmelita_3694 a răspuns:

Buna.eu fac chiftelele adaugand la cxarne paine inmuiata, usturoi, condimente(enibahar, oregano, cimbru), ou, ceapa calita si maruntita si le fac ovale.ies super.ciorba o fac astfel:pun cannea la foc in apa simpla apoi iau spuma ce se ridica. dupa aceea adaug sare dupa gust si legume intregi(ceapa, morcov, pastarnac). apoi cand e gata carnea scot legumele intregi si adaug legume tocate si cativa cartofei taiati cuburi. daca nu-ti place cu cartofi pui fidea. pofta buna