Buna.Prea putini oameni mai respecta astfel de,, restrictii'' si totusi ceilalti care nu o fac n-au murit.
Intelept este sa ignori toate superstitiile stupide si sa te organizezi astfel incat efortul tau sa nu se duca pe apa sambetei.Prin asta ma refer la risipa alimentara uriasa cauzata de sarbatori, fiindca toate gospodinele vor sa arate de ce sunt ele in stare si totusi o parte considerabila din mancare ajunge la gunoi.Trist trist trist! In conditiile in care milioane de oameni mor de foame, sa ne imbuibam si sa mai si aruncam la gunoi nu e un pacat urias fata de situatia in care gatesti cand poti in functie de viata ta si ritmul tau? Mie mi se pare ca da.La sate era inainte mai usor sa faci totul dintr-un foc, bagai toate felurile in cuptorul cu lemne si terminai rapid.Intr-o bucatarie de bloc de 3 metri patrati esti limitat, dureaza mai mult, mai ales daca nu ai mai facut.Chiar si asa, cine facea din belsug era pentru a intampina oaspetii numerosi.Deci daca nu organizezi mare banchet, stai linistit si gateste cat ai tu nevoie.E o prostie sa fie totul invaluit in stres, sa te gandesti vai de mine, vin sarbatorile si trebuie sa fac aia si aia si aia!
Repet, fa mancare cand doresti, astfel incat sa fie totusi proaspata si sa te poti bucura de ea.Ma bucur sa mult sa aud ca si barbatii obisnuiti mai aleg sa gateasca.Succes!
Trist sa aud contextul, insa e foarte bine ca ai invatat.Nevoia mereu te invata si e chiar mai usor in ziua de astazi cu atatia oameni care iti arata cum se face, de pe internet, fata de trecut cand depindeai de mama sau alti apropiati din familie si de reviste de gatit.Asa privind la rece e ceva obligatoriu pentru traiul zilnic, ceva ce orice adult trebuie sa stie cum se face, indiferent de sex.
,,Paștele care bate la ușă se va traduce în mese îmbelșugate și cu multe posibile resturi alimentare, care ar putea fi evitate. Risipa alimentară nu înseamnă pierderi numai pentru mediul înconjurător, ci și pentru fiecare dintre noi.
Conform Eurostat, România este pe locul 9 în Europa la risipă alimentară, iar 95% din risipa alimentară a țării derivă din orașe. Asta în contextul în care 60% din familiile de la sate abia își permit o masă pe zi, iar aproximativ 5 milioane de români trăiesc în risc de sărăcie.
Un alt studiu arată cum cheltuim pe hrană aproximativ 40% din venituri şi aruncăm 33-50% din ea. Practic, din trei plase de cumpărături, cel puțin una este irosită. Cum putem reduce această risipă de sărbători și de ce contează? ''
Link pentru articolul intreg:
https://www.infoclima.ro/......l-personal
Cand nu ai viata personala stai toata ziua sa dai replici pe aici, de acolo ii vin.
Sunt foarte multe traditii si superstitii care nici macar nu au un fundament daca ma intrebi pe mine. Eu sunt credincioasa dar nu le am cu biserica si popii insa in zona mea cica nu e bine sa coci in vinerea mare sau sa faci treburi din astea mari. Dar ia gandeste-te, sunt milioane de romani care fac vinerea asta majoritatea pregatirilor, doar nu o sa faci totul sambata. Si nu cred ca face nimeni de joi ca e prea devreme si se strica mancarea. Cine ar manca de paste sarmale facute joi?
Nici eu nu le am cu biserica. Adică nu ma duc la slujbe. Deci pot face mâncare mâine.
Si eu fac mancare maine. Dar fac sa mancam maine si poimaine nu fac sa am 10 feluri pe masa de paste
Și eu o sa fac mâncare. Dar nu pentru zilele de Paște. Poate sa țină și 4 5 zile.
Domnule e f bine ca atrageti atentia asupra traditiilor noastre. Un barbat sa gateasca vinerea...
Eu ma pregateam sa fac mancare, dar acum ca mi-am amintit...
Asa ca am cotrobait prin congelator si am realizat ca e full. Nu trebuie sa mai gatesc nimic si oricum nu stiu
Pasteti fericiti cu totii!
emilica95 întreabă: