Blat:
350 g zahar
70 g margarina
2 oua
2 linguri miere
200 ml lapte
1 praf de copt
400 g faina
Glazura:
200 g zahar pudra
200 g unt sau margarina
100 ml lapte
100 g rom sau o esenta(10 ml)
2 linguri cacao
200 g nuca de cocos
Cum procedezi:
Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se pun intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc mic 25-30 minute.Cand s-a racit se taie cuburi. Daca o faci in tava mai intinsa vor iesi cuburi mai mici, in cea mai adanca mai mari. Le lasi deoparte si prepari glazura; toate ingredientele se pun la fiert pana dau in clocot.Se ia oala de pe foc, cuburile se trec prin glazura apoi se tavalesc prin nuca de cocos.Se aseaza pe un platou si se tine la rece.
scuzama pentru greseli...am doar 10 ani
Ingrediente
Blat
100 gr unt (sau margarina) la temp. camerei
300 gr zahar
1 ou
1 pliculet praf de copt
2-3 linguri miere de albine
400 gr faina
300 ml lapte
Glazura
20 gr unt
200 gr zahar
50 gr cacao
8 linguri lapte
80 ml rom
150 gr fulgi de cocos
Preparare:
1.Pentru blat: frecam untul cu zahar pana devine spumos. Adaugam oul si dupa ce e incorporat adaugam praful de copt si mierea. Adaugam apoi jumatate din faina si jumatate din lapte si cand e omogenizat complet adaugam restul de faina si lapte si iar omogenizam.
2. Punem aluatul de mai sus intr-o tava de 20 x 30 cm unsa cu unt si dam la cuptor la 180C pentru cca 30 minute. Verificati cu o scobitoare sa fie facut blatul, cand scobitoarea iese curata e ok.
3.Cat se coace blatul facem glazura: amestecam intr-o oala mica toate ingredientele pentru glazura pana cacaoa e dizolvata complet. Punem oala pe foc si fierbem la foc mediu, amestecand continuu, cam 1 minut dupa ce continutul incepe sa faca spuma deasupra. Luam glazura de pe foc si o lasam sa se raceasca complet. Daca o gustati acum, gustul de rom va parea cam intens, dar asa trebuie sa fie, la final nu se va simti decat cat trebuie.
4.Cand blatul e facut il rasturnam din tava pe masa de lucru si il lasam la racit. Apoi il taiem cuburi.
5.Cocosul il punem intr-un bol, dar nu tot o data ci in transe, cand terminati o transa adaugati alta.
6.Trecem cuburile prin glazura, le scoatem cu o furculita si le tinem sus un pic sa se scurga excesul de glazura de pe ele, apoi le aruncam in cocos si le tavalim pana sunt complet acoperite. Asezam cuburile tavalite pe o hartie de copt, la distanta unele de altele. Le lasam 2-3 ore la temp. camerei, pana glazura se usca, apoi le punem intr-o cutie inchisa si le pastram la frigider.
Sper ca te-am ajutat Pofta buna
Http://dana2dor.blogspot.com/......cocos.html
Daca te uiti atent este exact site-ul de unde provine acea poza :))
Pofta mare :X Sa-mi dai si mie!
Super.ador tavalita. dar nu stiu cum se face.firar.era asa pufoasa si fina... mi-am mi-am.