| BiancaDenisa a întrebat:

Stie cineva cum se poate face cascaval pane? Cel gata facut este mai scump si vroiam sa intreb daca se poate face si din alt cascaval.Si daca da cum si din ce cascaval? Sa imi spuneti, mai ales cele care au facut, va rooog happy

4 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Cascavalul, egal de la ce firma, trebuie taiat in felii groase.
Bati oul bine si scufunzi feliile de cascaval in ou. Apoi le acoperi cu pesmet ( prajesti un pic de paine si o pisezi marunt, o macini astfel incat sa se faramiteze) pe toate partile. Pesmetul e mult mai
aromat si mai dur decat faina, ceea ce-i va asigura paneului un aspect si o crusta delicioasa.
Incingi foarte bine uleiul, trebuie sa ai o cantitate suficienta de ulei astfel incat cascavalul pane sa fie cuprins cu totul. E foarte important ca uleiul sa fie incins, numai asa cascavalul va deveni crocant la exterior si cremos in interior. Intoarce-l cu grija si repede pe partea cealalta, ltfel risti sa ti se topeasca cu totul in tigaie si sa-l aduni cu lingura. Nu pui in tigaie decat o singura felie groasa, pe care o supraveghezi, caci se rumeneste foarte repede. Scoti cascavalul pane si il asezi pe un servetel de bucatarie, ca sa absoarba surplusul de ulei. Apoi pui urmatoarea felie in uleiul fierbinte.Trebuie sa lucrezi repede si sa ai toate ustensilele in apropierea masinii de gatit pentru ca Timpul rapid de prajire face diferenta intre un paneu reusit si unul ratat.
Ca sa fii sigura ca nu se va muia la prajit, te sfatuiesc sa tii in congelator feliile de cascaval(vreo 10 min)inainte sa le dai prin faina, ou, pesmet.

| Uzzy1993 a răspuns:

Ingrediente:
- 4-5 felii de cascaval
- 2 oua
- faina
- pesmet
- sare si piper

Batem bine ouale, saram si piperam dupa gust, apoi amestecam ouale cu 3-4 linguri cu varf de faina, astfel incat sa obtinem o compozitie groasa, ca si smantana. Asa ne asiguram ca vom avea o crusta frumusica pe cascavalul pane.

Dam cascavalul prin faina, apoi prin amestecul de ou si faina si apoi prin pesmet. Eu prajesc putin pesmetul inainte, intr-o tigaie de teflon, fara nici un fel de grasime, asa e mai crocant si capata culoare. Prajim cascavalul in ulei incins, pe ambele parti, insa la foc mediu, niciodata la foc iute. De altfel, nici un fel de pane nu e bine de prajit la foc iute, pentru ca se prajeste prea tare crusta, in timp ce mijlocul ramane nafacut.

Sa nu folositi mozarella sau un cascaval moale, pentru ca indiferent cat de groasa e crusta, tot va curge. Va sugerez fie un cas de la tara (eu asa am folosit si am taiat felii de cca 1 cm grosime) fie un cascaval mai tare, de exemplu cascavalul Dalia (consistenta lui variaza de la un producator la altul) si puteti da casul de 2 ori prin amestec – faina-ou-faina-ou-pesmet.

Eu unul dupa reteta asta fac. Succes!

| Severin_Mihaita_1998 a răspuns:

E foarte simplu. am sa iti explic cum sa faci : ai nevoie de urmatoarele ingrendiente : 2 oua sau mai multe ( depinde de cate bucati faci ), faina, pesmet, apa sau lapte ( la preferinta ) si prepari astfel : pui cascavalul mai intai in apa ( lapte ) apoi in faina dupa ce l-ai pus in faina bagi in ou apoi in pesmet. e foarte simplu dupa pregatesti tigaia incinsa cu putin ulei si pui cascavalul 45 secunde pe fiecare parte... si dupa ce e gata pui cascavalul pe o farfurie unde pui un servetel uscat pe el ca sa absoarba uleiul. asta e tot P.S. nu conteaza cascavalul doar sa il tai 1 cm si sa urmezi pasi de mai sus. Bafta

| Severin_Mihaita_1998 a răspuns:

E foarte simplu. am sa iti explic cum sa faci : Ai nevoie de urmatoarele ingrendiente : 2 oua sau mai multe ( depinde de cate bucati faci ), faina, pesmet, apa sau lapte ( la preferinta ) si prepari astfel : pui cascavalul mai intai in apa ( lapte ) apoi in faina dupa ce l-ai pus in faina bagi in ou apoi in pesmet. E foarte simplu dupa pregatesti tigaia incinsa cu putin ulei si pui cascavalul 45 secunde pe fiecare parte si dupa ce e gata pui cascavalul pe o farfurie unde pui un servetel uscat pe el ca sa absoarba uleiul. Asta e tot P.S. nu conteaza cascavalul doar sa il tai 1 cm si sa urmezi pasi de mai sus. Bafta