Hmm...Frantezesti...Ar fii Cremaa de caramel(Budincă coaptă de vanilie şi caramel)Sper sa iti placa eu iti dau reteta si iti urez mult succes.
Ingredientele sunt:
600 ml lapte
100 g lapte condensat cu zahăr
4 buc ouă întregi
1 baton de vanilie
170 g zahăr
0.5 dramuri sare
Preparare:
1. Se reglează temperatura cuptorului la 180C.
2. Se taie pe lung un baton de vanilie, după care se pune într-un castron şi se toarnă lapte deasupra, apoi se adaugă 30 g zahăr. Se încălzeşte, amestecând continuu, până dă în clocot, apoi se pune capac şi se lasă aşa 20 minute.
3. În acelaşi timp, zahărul rămas se toarnă într-un castronel împreună cu două linguriţe de apă, şi la foc mic, amestecând permanent, se topeşte zahărul până capătă culoare de caramel.
4. Zahărul caramelizat se va împărţi în 6 bucăţi de forme.
5. Într-un vas se amestecă ouăle cu laptele condensat şi cu sarea, după care se adaugă amestecul de vanilie preparat la punctul 2 – desigur, întâi se scoate batonul de vanilie – apoi se amestecă până se obţine o compoziţie fină.
6. Amestecul astfel obţinut se toarnă în forme, peste caramel – turnat la început.
7. Într-o tavă se toarnă apă cam de un deget, se introduc formele care se lasă la copt în cuptorul preîncălzit la 180C, fără convecţie de aer, pentru 45 minute.
8. După ce budincile s-au copt, le scoatem din tavă şi le răcim, apoi le punem în frigider pentru 2 ore.
9. Dacă budincile s-au răcit, le desprindem de marginile formelor cu ajutorul unui cuţit cu lamă simplă, tăioasă, apoi le aşezăm pe o farfurie. Le putem decora cu batoane de vanilie.
Sper ca te-am ajutat.
Bafta!
MonsterBunny întreabă:
vreauTotulSauNimic întreabă: